toerrit 1: Openingsrit 2019

Van 22.04.2019 10:00 tot 22.04.2019 17:00
Gezien: 3614
vp fijne paasdagen
Datum  maandag 22 april 2019
Deelnemen
Start-locatie Het Muldershuis1901 het muldershuis logo
Mallumse molenweg 114
7152 AV Eibergen
Lunch-locatie 1901 zumschnackert logoZum Schnackert
Steinweg 5
46419 Isselburg ot. Anholt
+49 2874 45466
Eind-locatie
Hoofdstraat 206-c
6881 TN Velp
Tel: 026 364 8500
Bijzonderheden
Traditioneel gaat het YDCN motor seizoen van start op 2de paasdag en is het voor iedere deelnemer een goede gewoonte om een paastraktatie mee te nemen voor de routemaster.
Routemasters Willem Zilverschoon
Toerritbeschrijving 1901 Mallumse MolenDe start is in Eibergen bij het Mulderhoes van de Mallumse Molen. Met een beetje geluk is de (nog werkende) molen open voor bezichtiging. Voor de broodbakkers onder ons: het molen meel is van uitstekende kwaliteit!. 
Via Rekken (de gesloten en open inrichting laten we links liggen) richting Oldenkott, waar we Nederland verlaten en een stukje door Duitsland rijden. Om dan bij Zwillbrock weer de Achterhoek in te rijden. De kerk in Zwillbrock zal open zijn voor bezoek, hetgeen voor de liefhebbers van Barokke kerken zeker de moeite waard zal zijn.

 
1901 Kerk ZwillbrockTussen Winterswijk en de grens slingert de route verder om dan langs de Duitse kant van de grens naar de lunch in Anholt te gaan. Zum Schnackert is zo’n Duitse “Kneipe” waar je ook lekker kunt eten. De eigenaars zijn Nederlands, dus dat maakt het wat eenvoudiger. 
Vlak vóór de lunchlokcatie kun je linksaf naar het kasteel, de Wasserburg. Schitterende tuin, fijn restaurant aan de grote vijver, maar ja, geen uitsmijters of een broodje kroket. Iets andere doelgroep.

1900 Waterburgt AnholtNa de lunch verder door nog een stukje Duisland om dan bij Gendringen de Oude IJsselstreek in te rijden, om Doetinchem heen richting Doesburg. 
Na de Posbank, (daar is ie weer en altijd mooi) sluiten we af in Brasserie Hugo’s in Velp. Bij heel mooi weer zou je kunnen overwegen 150 meter door te rijden. Dan vind je aan de rechterzijde, aan een pleintje, ijssalon la Farfalle.
Mocht je nog tijd en zin hebben en jouw Museumkaart bij je hebben: het Openluchtmuseum ligt iets verderop rechts van de route in Arnhem. Helaas bleek een bezoek aan het café ter afsluiting van de rit niet mogelijk.
Opmerkingen !
i.v.m. afwijkingen kaartmateriaal. De gebruikte kaart is Mapsource 2019.3. 
- Daarin staat het Muldershoes op de verkeerde plek (aan de verkeerde kant van de beek). Een correctie werd reeds doorgegeven aan de kaartenmakers. Houd voor de juiste locatie het startpunt, zoals gebruikt in de route, aan of navigeer op het adres: Mallumse Molenweg 114, Eibergen.
- Het startpunt is te bereiken over de N18. Jammer is het, dat de huidige situatie van de “nieuwe N18” alleen op de nieuwste versie Mapsource (2019.3) te vinden is. Ook Google Maps is up-to-date.
Komend vanuit Enschede vanaf de A35 afslag Haaksbergen/Doetinchem N18 (the Highway, einde citaat). Neem dan afslag #13 richting Eibergen en volg tot  in Eibergen. Neem dan links de Rekkense Binnenweg en 2e rechts, Mallumse Molenweg. Daar staat ook een bordje, dat verwijst naar de molen. Het deel Enschede-Eibergen is ook op oud kaartmateriaal te volgen, over de “oude N18”.
Vanuit Arnhem: A18, gaat over in de N18. Afslag #13 en dan verder als boven beschreven.
- Na Doesburg op de N348 zie je op de kaart een rotonde. Die is er niet meer. Let op, dat je vanaf de N348 links voorsorteert om linksaf te gaan naar de Zutphensestraatweg.
1901 hier links
Toerritbestanden
toer1901
 gpx file icon smal GPX-bestanden
 google maps L
garmin2 gdb-bestanden

De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren


Vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
Einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
Lengte / duur toerrit deel 1: 76 km / ± 1:40 uur
deel 2: 74 km / ± 1:50 uur
Het weer weersverwachtingBuienradar 1
Deelnamekosten
Leden een paaseitje
Niet -leden € 5,00
Procedures Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
Deelnemerslijst Alleen voor leden indien ingelogd.
Verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .