2019vp1 1275


Tijdens de ALV is verslag gedaan van de motorbeurs in 2019. Als club waren wij dit jaar niet aanwezig. De ervaringen waren minder positief dan voorgaande jaren. De clubstraat was rommelig en de importeurs waren met kleinere beursstands aanwezig. Als club worden we kleiner en minder leden bezochten de clubstand in voorgaande jaren.


Veel importeurs zijn gestopt en het is de vraag of Yamaha in 2020 nog zal deelnemen. Dit jaar is Yamaha begonnen om zijn nieuwe motoren op een andere manier te presenteren namelijk bij Yamaha dealers waarbij geïnteresseerden een uitgebreide proefrit kunnen maken.

De beurs wordt meer en meer een beurs voor handelaren in 2e hands motoren, kleding en onderdelen en waarbij de vele eettentjes niet vergeten mogen worden.

De “clubstraatjes” staan er steeds meer verloren bij waarbij de kosten (€ 1.500 - € 1.600) ieder jaar blijven stijgen. Het doel van de beurs namelijk het dienen als clubhuis, naamsbekendheid en aantrekken van nieuwe leden. Dit staat steeds minder in verhouding met de kosten die de club moet maken.

De overweging om te stoppen met de beurs is tijdens de ALV geopperd. Afgesproken is dat het bestuur bij de leden gaat informeren naar de mening van de leden over het voortzetten dan wel stoppen met de beurs. Of een andere mogelijkheid wat te doen met de beurs.

Er kan een reactie worden gestuurd aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tot eind oktober.

De meningen zullen worden meegenomen in de bestuursvergadering van begin november.

Met vriendelijke groet