2021 2 vp

De Yamaha Diversion Club Nederland (YDCN) is een Nederlandse club voor liefhebbers en eigenaren van Yamaha Diversion motoren. De club is opgericht op 02-04-1994 door John Heppener (1ste voorzitter), Roelien Hill-Stegeman, Bert Hoogland, Jeroen de Vaan en Paul Veerkamp en telde op het hoogtepunt meer dan 700 leden. De Diversion is een motorfiets voor iedereen. Dat zie je ook terug in onze leden, man en vrouw, jong en oud, arm en rijk. We zijn een landelijke vereniging en onze evenementen vinden dan ook overal in Nederland plaats.

Evenementen

Per jaar hebben we een vast programma dat begint met de NieuwJaars Instuif. De 1e toerrit op 2e paasdag en staan we op de Motorbeurs Utrecht. Een motor is om op te rijden en dat doen we ook door het faciliteren van ongeveer 6 binnenlandse toerritten en twee lange weekenden.

Het voorjaars-weekend vindt altijd plaats in het eerste weekend van juni en het najaars-weekend het eerste weekend van september.

Techniek

Aan techniek besteden we ook de nodige aandacht. Ieder jaar organiseren we sleutelavonden bij motordealers, waarbij alle vragen op motorgebied de revue passeren. Zelfsleutelen kan ook bij onze FDK zelfsleutelmiddagen. Daarnaast proberen we diverse specials te organiseren, zoals een zijspandag, een draadloze intercom testdag, een Dynojetdag, bezoeken aan TopSkin, BSM, TechnoFlex etc.

Veiligheid

Veilig motorrijden vinden we heel belangrijk. Omdat niet iedereen even gemakkelijk een voorgezette rijopleiding zelf boekt proberen we om de paar jaar een voortgezette rijopleiding in clubverband te organiseren.

Clubnieuws

Clubleden ontvangen 4x per jaar ons clubblad Diversiteiten. Leden met toegang tot internet krijgen daarnaast nog aantal keer per jaar een YDCN Internet Nieuwsbrief met de allerlaatste nieuwtjes.

Motorbeurzen

Wij zijn aanwezig op de motorbeurs in Utrecht (februari). Voor onze bestaande leden zijn we het thuishonk op deze beurs. Een gratis kopje koffie, een praatje met andere leden, kopen van clubkleding of andere clubartikelen, het tijdelijke clubhuis van de club.

Website

Internet biedt mogelijkheden die niet te bieden zijn via gedrukte media. Zo vind je na afloop van een evenement een uitgebreide foto reportage op de YDCN website. De website van de YDCN is omvangrijk en wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt. Vrijwel alle zaken waarvoor vroeger telefoon en papieren post voor gebruikt werd kan tegenwoordig via de website of email geregeld worden. De website is voor iedereen toegankelijk. De website wordt onderhouden door het voltallige bestuur.