2019 1

Nieuw in onze lijst van sponsoren & kortingverstrekkers:


Chromeburner Logo
Op vertoon van je YDCN lidmaatschapskaart ontvang je
10% korting op de gehele collectie (met uitzondering van onze sale-categorie)

YOUR RIDE, YOUR SAFETY. OUR PASSION
.
Motorrijden is meer dan een manier om jezelf te verplaatsen. Het hart gaat sneller kloppen, de hersenen maken meer endorfine aan en je bent in staat om helemaal één te worden met je machine. Voor sommigen gaat het om de adrenaline rush, voor anderen is het een manier om te ontspannen en te ontsnappen aan de rest van de wereld. Voor een aantal van ons is het een complete levensstijl. Maar waar we allemaal hetzelfde over denken: motorrijden is fun! De vraag is dan wel: kun je echt plezier hebben zonder dat aan de veiligheid gedacht is? Kun je je rondetijd op het circuit verbeteren in een t-shirt? Kun je genieten van die rit in de regen over die mooie weg in de Alpen zonder een beschermend all-weather pak?

Maar kom, veiligheid is toch saai? Daar denken wij bij ChromeBurner anders over. Ons doel is om de best mogelijke selectie aan motorkleding voor onze klanten te kunnen aanbieden. Daarbij kijken wij vanuit onze eigen interesse naar de kwaliteit, innovatie en spraakmakendheid van de producten. Simpel gezegd: Als we het verkopen, dan vinden we het product tof. En jij waarschijnlijk ook!

Onze missie is om het kopen van motorkleding weer fun te maken, in plaats van dat het een "moetje" is. Ons hele team zet zich vol gas in om dat voor elkaar te krijgen! Surf rond op onze website op zoek naar je nieuwe helm, jas, broek, racepak, laarzen, handschoenen of bekijk onze selectie motoraccessoires. Dan krijg je vanzelf zin om te gaan rijden!

ChromeBurner Motorgear
Touwslager 10
5253 RK Nieuwkuijk (Den Bosch)
Nederland
Telefoon +31 73 200 80 20
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WhatsApp +31 6 42 453 677
Chromeburner

2019 25jaar
Met trots kunnen wij u melden dat het vandaag (2 april) precies 25 jaar geleden is dat de "Yamaha Diversion Club Nederland" is opgericht door: John Heppener (1ste voorzitter), Roelien Hill-Stegeman, Bert Hoogland, Jeroen de Vaan en Paul Veerkamp.

 

1812 gpx workshop

Geheel tegen de verwachting in is Garmin tóch gekomen met een firmwareupdate voor de Zumo 660, waarmee de 'verkeerde tijd' wordt opgelost. Heeft jouw Zumo geen problemen, dan is de update niet van belang: geeft je 660 de verkeerde tijd aan? Dan even de firmware updaten via Garmin express en het probleem is opgelost.

LET OP: zorg dat je toestel eerst goed opgeladen is voor je de update uitvoert!.

 

Vanaf 7 april 2019 kunnen GPS-gebruikers te maken krijgen met een (technisch) fenomeen waardoor de datum op het toestel verkeerd weergegeven wordt. Je krijgt dan een datum precies 1024 weken terug in de tijd, dat is zo'n 19,7 jaar. In plaats van 7 april 2019 krijg je dan 22 augustus 1999 te zien.

De oorzaak ligt in het feit dat men in het verleden gekozen heeft om weeknummers als 10 bits getallen vast te leggen, en dat geeft maximaal 1024 verschillende waardes. In 1999 speelde dit probleem ook al, maar had toen nog niet zo'n grote impact omdat er toen niet zoveel GPS-toestellen in gebruik waren. In 2000 heeft de Amerikaanse regering besloten de opzettelijke verslechtering van de nauwkeurigheid van GPS uit te schakelen, en vanaf die tijd is de opmars van GPS flink toegenomen waardoor de tweede keer veel meer impact zal hebben.

De impact op toestellen van Garmin is volgens henzelf beperkt. De toestellen zouden moeten blijven werken, alleen de datum op het scherm en in tracklogs klopt niet meer. Het is ook beperkt tot de oudere toestellen, alleen is nu nog niet duidelijk welke toestellen er last van zullen hebben. De datum van 7 april 2019 staat overigens ook niet vast, er zijn toestellen die vóór die tijd al dit probleem ondervinden. Het hangt namelijk af van wat de ontwikkelaar van de software van het toestel als referentiedatum (het nulpunt) heeft gekozen. Dit kan dus ook het gevolg hebben dat toestellen pas een bepaalde tijd na 7 april gek gaan doen. Het lijkt er ook op dat binnen eenzelfde serie toestellen niet allemaal tegelijk in de fout gaan, afwachten dus.

Garmin heeft al voor een aantal toestellen updates uitgebracht, maar ook voor een aantal toestellen aangegeven dat ze er geen update voor gaan maken. Onderaan deze pagina is een overzicht te vinden.

Met een toestel waar (nog) geen update voor verschenen is kun je dus nog gewoon op pad, maar je zit wel met een probleem: de datums in de tracklog kloppen niet... Handmatig aanpassen is geen optie, dat is veel te veel werk. Zoeken en vervangen zou kunnen als je nog weet om welke datum het gaat, maar is ook lastig. Het kan veel eenvoudiger met dit hulpmiddel!

Er zijn nog een paar andere bijkomende problemen. Zo is de bepaling van de zomertijdperiode niet meer juist, het verschil is immers geen geheel aantal jaren. Dit heeft gevolgen voor uiteraard de tijdaanduiding, maar de opgegeven aankomsttijd zal ook afwijken. Je kunt het oplossen door de zomertijd niet op "automatisch" te zetten, maar zelf de juiste instelling kiezen (en twee keer per jaar aanpassen).
Het automatisch wisselen van dag- naar nachtstand gaat ook niet meer goed, in de winter is het immers veel eerder donker dan in de zomer. Dit kun je ook ondervangen door de bijbehorende instelling handmatig aan te passen, al is dit wel lastiger dan met de zomertijd omdat je het elke keer moet veranderen.

Garmin heeft voor de vorige rollover (in 1999) een applicatie gemaakt waarmee de almanak in het toestel gereset en de datum weer gecorrigeerd werd. Nu blijkt dat deze applicatie nog steeds werkt, niet alleen bij de toestellen waarvoor het gemaakt was maar ook bij toestellen die later geproduceerd zijn. Er is echter wel een belangrijke beperking: de applicatie werkt alleen met toestellen die een seriële aansluiting hebben... Dat zijn er helaas niet veel meer. Mocht je er toch eentje hebben, hier is het bestand te downloaden: http://gawisp.com/perry/garmin/. Het bestand heet "gpseow.exe"
bron: JaVaWa GPS-tools


Het probleem doet zich voor met een deel van de zumo660's. Waarom de ene wel en de ander niet? Volgens Garmin hebben alleen toestellen die maandenlang niet gebruikt zijn er last van (interne batterij leeg). Ik twijfel aan die verklaring en zoek de oorzaak in verschillende chipsets.

Heeft je 660 er nu géén last van dan zal dat ook niet meer komen. Heeft je toestel er wél last van: we verwachten NIET dat Garmin met een update komt; je zult er mee moeten leven danwel een nieuw toestel kopen. 
Gevolgen vallen overigens wel mee. Het is vooral de tijdsweergave waar je last van hebt; maar bijvoorbeeld reistijd inschatten kan veelal ook prima op basis van resterende afstand. Je routes worden er niet anders van. Qua dag/nachtkleuren en tracklog: zie de tips hieronder.

probeer het probleem op te lossen met:
.

Nu de tuinen langzaam maar zeker weer in bloei komen, ontwaken ook veel motorrijders uit hun winterslaap. 
Automobilisten wees alert! 
Natuurlijk dien je ook rekening te houden met alle overige weggebruikers, maar hoe was het ook weer!

Buitenspiegels
stel je spiegels in op een vlakke ondergrond
stel je spiegels in terwijl je in je vaste rijhouding achter het stuur zit
zorg dat je in de buitenspiegels de zijkant van je auto (net) niet meer ziet
zorg dat de horizon zich op driekwart hoogte in je spiegels bevindt
Binnenspiegel
stel de binnenspiegel in terwijl je in je vaste rijhouding achter het stuur zit
gebruik beide handen om de binnenspiegel af te stellen; deze zit soms slecht vastgelijmd
zorg dat de linkerkant van de binnenspiegel gelijk is met de linkerkant van het achterraam
zorg dat de onderkant van de binnenspiegel samenvalt met de onderzijde van de achterruit.

19 check your mirrors

Onze nieuwspagina heeft zich voornamelijk verplaatst naar Facebook. 
www.facebook.com/ydcn.nl is onze pagina waar regelmatig nieuws en weetjes voorbij komen.
Ga naar onze FBpagina die gemakkelijk te vinden is door Yamaha Diversion Club Nederland - YDCN 
links boven op je FBpagina in te vullen., markeer als "vind ik leuk" en klik op de knop volgen.

De gelijknamige Facebook groep www.facebook.com/groups/ydcn.nl is de ontmoetingsplaats voor Diversion eigenaren en liefhebbers. Deze FBgroep is gemakkelijk te vinden door Groep van Yamaha Diversion Club Nederland - YDCN links boven op je FBpagina in te vullen. Omdat het geen openbare groep is wordt gevraagd welk type Diversion/Seca je rijdt en de motivatie om lid van de groep te worden.
YDCN leden worden altijd tot de groep toegelaten, meld dit bij "motivatie" door je lidnummer in te vullen.

Afbeeldingsresultaat voor facebook logoVolgens de kalender is het officieel herfst. Hoewel we qua temperatuur nog lekker nazomeren beginnen de dagen toch duidelijk korter te worden. Met een beetje geluk kunnen we nog een paar maanden lekker doorrijden, maar de herfst kent ook wat risico’s.