2019 1

Toerrit 2: Chromeburner II

Van 21.05.2022 10:00 tot 21.05.2022 17:00
Gezien: 1799

Datum: Zaterdag 21 mei 2022


 


Start-locatie: Chromeburner Logo
ChromeBurner Motorgear
Touwslager 10
5253 RK Nieuwkuijk (Den Bosch)
Tel. +31 73 200 80 20
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
WhatsApp +31 6 42 453 677

In samenwerking met Chromeburner biedt Bax Opleidingen verschillende clinics en een theorie opfriscursus aan.
Hieronder vind je wat meer informatie over de mogelijkheden.
https://www.chromeburner.nl/blog/over-bax-opleidingen

 


Lunch-locatie: 2202 logo De Graanschuur
De Graanschuur
Dijkstraat 29
3961 AA Wijk bij Duurstede

Let op! motor parkeren
Deel 1 voor de lunch heeft het eindpunt op de Havenweg waar je rechts (net voor de molen) "De Graanschuur" ziet liggen en links een parkeerplaats.
Hier graag parkeren en dan te voet over het dijkbruggetje naar "De Graanschuur" lopen.

Om de keuken te ontlasten is er de volgende lunch keuze:
• Broodje Kroket
• Broodje Gezond met kaasydcnmenu
• Pannenkoeken
• Uitsmijter

Eind-locatie: 
Brasserie De Altena2202 logo de Altena
Waaldijk 39
6678 MC Oosterhout (Gld)


Bijzonderheden: 
Dit jaar alweer de 2de keer dat we te gast zijn bij onze sponsor ChromeBurner in Nieuwkuijk bij Den Bosch.

De rit wordt op zaterdag gereden, wil je ooit op zondag de rit rijden, houdt dan rekening met het volgende.
Opmerking van een YDCN lid. (in onze route is deze omleiding niet in verwerkt !)
Er staat een hele scherpe bocht in Gameren. Op zondag staan daar op de dijk ook nog vaak auto’s geparkeerd waardoor die bocht nog lastiger te nemen is.
Bovendien is Gameren een zwaar gelovig dorp, waar vele kerken zijn en waar men op zondag denkt dat de weg van de lopende kerkgangers is.
Als je komende van de N832 bij de eerste rotonde rechtsaf de Middelkampseweg inslaat, deze met een bocht naar links blijft volgen, de weg met een bocht naar rechts blijft volgen (wordt Ouwelsestraat), eerste links, Leutsestraat, deze blijft volgen tot op de dijk en daar naar links, heb je een overzichtelijkere, normalere dijkopgang en loop je ook de kerkgangers mis. Het is een klein stukje om, maar wellicht handiger?


Toerritbeschrijving: 
We vertrekken bij ChromeBurner in Nieuwkuijk richting Bokhoven. We rijden langs de kastelen bij Engelen. In totaal zijn er een zeven tal kastelen en een slot, elk met een ander thema. Na een kleine omzwerving komen we langs kasteel Ammerzoden dat rond 1300 gebouwd is. Je ziet het kasteel aan je linker hand. Neem even de tijd om het kasteel te bekijken. In Gameren, een dorp in de Gelderse gemeente Zaltbommel, maken we een scherpe draai de dijk op. Het is een erg scherpe draai. Houdt hier rekening mee! De dijk en donk hebben vele mooie onoverzichtelijke bochten. Rechts houden is hier zeker aan te raden. Omdat we door het rivieren gebied rijden komen we een twee tal pontjes tegen. Nu bij Brakel nemen we het pontje Brakel-Herwijnen. Je dient met pin te betalen. De prijzen tijdens het narijden van de rit was voor een motor met berijder € 1,35. Met een duo kom je op een bedrag van € 2,05.
Na het eerste pontje komen we over een oude sluis bij de Linge. Je ziet ook al snel een watermolen. We volgen onze weg over dijkjes en slingeren zo door het Brabantse, Gelderse en Utrechtse land. We hebben diverse ooievaars gezien. We rijden richting de pauzeplaats na Culemborg. Nu nemen we een tweede pontje waar je € 1,50 betaalt.Na de lunch vertrekken we richting Nijmegen. We rijden langs de Rijn en passeren de karakteristieke Boogsluizen in de buurt van Amerongen. Omdat we al een aantal moderne en oude kastelen gezien hebben mag het kasteel van Amerongen zeker niet ontbreken. Bekijk het van een afstandje. Over de Amerongseberg komen we langs een aantal campings. We slingeren richting Veenendaal, door Veenendaal en rijden we richting Ouwehands zoo in Rhenen. We blijven de Rijn volgen en komen door de Betuwe langs een groot aantal boom kwekerijen. Na Opheusden komen we op de Rijnbanddijk. PAS hier op de drempels! Het zijn echt misselijke drempels. Matig je snelheid om niet gelanceerd te worden!! Aan de overkant van de Neder-Rijn zien we Wageningen. Vervolgens komen we langs een in het verleden gehouden regio-café, Café Sprokkelenberg. We vervolgen onze weg richting de Waal en zien de Skye Line van Nijmegen opdoemen. Met name de waalbrug is goed te zien. Via de Waaldijk komen we bij ons eindpunt in Oosterhout. Hier kun je een kopje koffie, thee of fris nuttigen voor je richting huis vertrekt na deze mooie motor rit.


VeerpontVeerpont:
De kosten voor de veerpontjes zijn voor eigen rekening, zie in de toerritbeschrijving de verwachte kosten.


 Routemaster: Jan de Bruijn & Titus Spee


Routebestanden: 
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.


Route preview:
google maps L

 

gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw routebestanden. 
2202 overzicht route


Vertrektijd:
Tussen 10:30 en 11:30 uur in kleine groepjes.


Einde rit:
± 16:00 - 17:00 uur


Lengte / duur toerrit:
deel 1: 70  km / ± 1:45 uur
deel 2: 60 km / ± 1:30 uur


Deelnamekosten:
Leden - Gratis
Niet-leden - €5,-


Procedures:
Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.