201704 MotorShoot 1010 van Ren Nijhof hengelo1.0

toerrit 2: Drenthe

Van 12.05.2018 10:00 tot 12.05.2018 17:00
Hits: 1942
1802 vp
Datum Zaterdag 12 mei 2018
Deelnemen
Start-locatie
Industrieweg 25
7949 AJ Rogat (Meppel)
Telefoon: 0522 – 443820
Lunch-locatie
Kerkdijk 2
7964 KB Ansen
Tel. 0522 471280
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eind-locatie
Dorpsstraat 49
7933 PB Pesse
Bijzonderheden
Drentsche toertocht 
Het is al weer 5 jaar geleden dat we een toertocht door het Drentsche landschap hebben gereden en nog langer geleden dat we een hele route in Drenthe hebben uitgezet.
De liefhebbers van Drenthe kunnen dus op 12 mei hun hart weer ophalen.
Routemasters Carla & Jan de Jonge
Toerritbeschrijving
We starten in Rogat bij Yamaha dealer Gebben Motoren. Hier zal niemand snel voor een afgesloten deur arriveren want deze motorshop gaat al om 8:00 uur ’s morgens open. Iedereen heeft dus voldoende tijd om rustig rond te kijken en eventueel iets aan te schaffen voordat je aan de toertocht begint. Gebben is een kortingverstrekker van ons, zie voor de details Diversiteiten.
1802 HavezatenDe koffie bij de start, met iets er bij, krijgen we aangeboden door Gebben motoren.
Vanaf Rogat steken we de Hoogeveensevaart over en volgen deze vaart een stuk voordat we het binnenland inrijden.
Via een omweg rijden we richting Echten. De naam Echten wordt voor het eerst vermeld in een geschrift uit het jaar 1181. De grote trekpleister van Echten is het Huize Echten.
 Dit is een havezate, waarvan het oudste gedeelte vermoedelijk uit de veertiende eeuw stamt. Het huis is omgeven door een binnen- en buitengracht. Tussen de beide grachten staan een schatboerderij en een koetshuis (vroeger kapel). Aan de weg staat een poortwachterhuis dat door de oprijlaan verbonden is met het huis. 
 
Het Echtens Paradijs is een rustend stuifzand. Een prachtig natuurgebied waar u vier verschillende heidesoorten bij elkaar vindt. Daarnaast stoomt er in Echten een riviertje genaamd Het Oude Diep, die zich goed leent voor een kanotochtje of een wandeling.
De Havezate met bijbehorende bossen maakt het tot een zeer gevarieerd natuurgebied in en rondom Echten. De omgeving van Echten leent zich prima voor wandel-, fiets- en paardrijdtochten. In Echten wonen 339 mensen.
Op het moment dat we vanaf de Molenhoek, linksaf de Slagenweg inslaan, zijn we hemelsbreed maar 740 meter van de eindlocatie verwijderd, maar het zal nog een aantal uren duren voordat wij daar arriveren.
 
Ondanks dat vanaf de start het verste punt van deze toertocht maar 28 km is, rijden we door een zeer gevarieerd landschap. Bossen, heidevelden, weilanden, turfgebieden en water. Eigenlijk rijden we best veel langs verschillende vaarten, kanalen en plassen. 
1802 deHuiskamerDe lunch is in het kneuterige dorpje Ansen bij restaurant ‘De Huiskamer’, als je binnen bent snap je gelijk de naam van dit restaurant. 
De speciale YDCN-lunchkaart wordt t.z.t. hier ook nog toegevoegd. Er komt geen papieren versie van deze lunchkaart. Met een smartphone kun je ook ter plekke de kaart nog bekijken. Er is Free Wifi aanwezig. 
 
1802 DwingelerveldEen aantal van onze leden zijn er in november 2011 ook geweest maar hebben toen weinig van de omgeving kunnen zien. Het zicht was destijds minder dan 25 meter. Nu gaan we er vanuit dat in mei het helder én heerlijk weer is.
Na de lunch rijden we vlak langs en dwars door het Nationaalpark Dwingelerveld. Wandelend en fietsend kun je nog veel meer van dit schitterende park zien en zeker de moeite waard om het op die manier eens te bekijken.
We rijden vlakbij Spier over de A28 waarna we het laatste stuk van de route, ten oosten van deze snelweg, blijven rijden.
 
Het eindpunt is in Pesse bij het Trefpunt, dit is een restaurant met ook een cafetaria. Voor degene die dit wil kan er in het restaurant na afloop van de toertocht ook gegeten worden. Het is dan denk ik wel handig om even te reserveren.
 
Wij hopen dat veel leden weer eens meerijden door het schitterende Drentsche landschap. 
Toerritbestanden
google maps L gpx file icon smalgpx-bestanden garmin2gdb-bestanden NT V9
NT 2010 / 2011
NTU 2018-3
Met ingang van het huidige seizoen worden de routes enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 
Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren
Ca. 400 meter voor de start locatie ligt een AMIGO tankstation 
AmiGo De Wijk
Industrieweg 4
7949 AK Rogat
Vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
Einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
Lengte / duur toerrit deel 1: 68 km / ± 1:30 uur
deel 2: 74 km / ± 1:40 uur
Het weer weersverwachtingBuienradar 1
Deelnamekosten
Leden gratis
Niet -leden € 5,00
Procedures Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
Deelnemerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
Verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .