Toerrit 1: Openingsrit

Van 10.04.2023 10:00 tot 10.04.2023 17:00
Gezien: 1013

2301 vp
Datum: 
Maandag 10 april 2023


 


Start-locatie:
MC Donald's
Nieuweweg-Noord 266
3905 LX Veenendaal


Lunch-locatie:2301 logo old niekark
Old Niekark
Plein 4
3861 AB Nijkerk


Eind-locatie:
MC Donald's
Nieuweweg-Noord 266
3905 LX Veenendaal


Bijzonderheden:


Toerritbeschrijving:
De openingsrit start dit jaar bij de MC Donald's in Veenendaal. Na een kop koffie en wat lekkers rijden we Veenendaal uit en toeren we door de Gelderse Vallei. Dit relatief laag gelegen gebied heeft een nat karakter. Delen van het gebied zijn vroeger dan ook veengebied geweest. Dit is terug te vinden in plaatsnamen zoals Veenendaal, Ederveen en Nijkerkerveen. Allemaal plaatsen waar we vandaag doorheen zullen rijden. Het gebied bestaat vooral uit grasland en kleine bos- en heidegebieden. Ook vind je hier veel varkens- en pluimveebedrijven.
De lunch gebruiken we in het centrum van Nijkerk. Een leuk en gezellig oud centrum waar we ontvangen worden in een lunchcafé met lekkere gerechten op de kaart.

Na de lunch rijden we via het Eemgebied richting Bunschoten-Spakenburg. Een samensmelting van het oude boerendorp Bunschoten met het vissersdorp Spakenburg. Door de bouw van verschillende nieuwbouwwijken zijn ze aan elkaar gegroeid. Er wordt hier door een klein aantal mensen nog steeds klederdracht gedragen.
De rit gaat door open velden en een stukje dijk richting Soest. Dit gebied is rijk aan duinen, bossen, heide en weilanden. Een groot deel van dit gebied wordt gebruikt als oefenterrein voor het Nederlandse leger. We rijden er praktisch doorheen.
Via mooie boslanen komen we via Woudenberg en Scherpenzeel weer terug in de Gelderse Vallei en eindigen we deze rit bij de McDonalds van Veenendaal. Deze vestiging ligt aan de A12 en is dus een goede locatie om de weg naar huis te starten.


 Routemaster: Margriet Adamse


Routebestanden: 
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.


Route preview:
google maps L

   

2301 overzicht route

gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw routebestanden. 

Om de lunchlocatie te bereiken:
Old Niekark bevindt zich in een voetgangersgebied, waar camera's de orde bewaken.
Parkeer de motor op de aanwezige parkeergelegenheden net even buiten het voetgangersgebied en ga te voet een stukje verder.


Vertrektijd:
Tussen 10:30 en 11:30 uur in kleine groepjes.


Einde rit:
± 16:00 - 17:00 uur


Lengte / duur toerrit:
deel 1: 73 km / ± 2:15 uur
deel 2: 71 km / ± 1:50 uur


Deelnamekosten:
Leden - 1 paaseitje
Niet-leden - €5,-


Procedures:
Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.


 
Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

logo diversion new