Rondje Nederland -3- Weekend Noord-Special

Van 28.04.2013 12:00 tot 19:00
Gezien: 3526

Start locatie

Lunch locatie

Eind locatie

yam1302-noord

Bijzonderhedenyam1303b

Vanaf de Grote Wielen langs de Dokkumer Ee route Elfstedentocht richting Bartlehiem en via Dokkum komen we bij de haven van Lauwersoog (kopje koffie op terras en/of warm visje is mogelijk op +/- 45 km vanaf de start bij www.schierzicht.nl Daarna rijden we door Groningen naar Niebert via allemaal kleine weggetjes en dorpjes naar onze eindbestemming in Zuidwolde.

Vandaag starten we waar de Elfstedentocht eindigt. De Bonke Vaart. We rijden naar het noorden langs de elfstedenroute naar Burdaard met de mooie koren, pelmolen de Zwaluw. Na Dokkum passeren we de Friesch-Groningse grens bij de sluizen van het Natonaal Park Lauwersmeer. Groningen is ook plat maar met meer landbouw, visserij, gaswinning en veenkoloniën. Via Zoutkamp, Houwerzijl (Thee museum) en het watergemaal Electra, rijden we naar de lunchlocatie Wegrestaurant In de Klaver. Na de lunch passeren we de grens van Groningen en Drenthe ter hoogte van Hoogersmilde met befaamde zendmast, Dwingeloo, Ruinen naar de eindbestemming Cafetaria Den Kaat te Zuidwolde.

Wij hebben voor deze twee dagen terassenweer besteld. En denk nou niet dat de Politie in Friesland, Groningen of Drenthe nog op varkens rijdt. Voor onderweg geen Snelle Jelle want voordat je het weet rijd je met je motor door de natte moesson van Indonesië.
Wij hebben er zin in.
Iedereen veel plezier en een veilige tweedaagse tourtocht.
Co, José en Ruud. 

Routemasters
Co en José Haas en Ruud Huijerman

toerritbeschrijving 

route-preview mapsource 25p Garmin-gdb garmin2
gpx-bestanden gpx 25p TomTom-itn tomtom5 22p
google maps google-maps-logo  

lengte toerrit: deel 1, 105km. deel 2, 69km.  totaal 174km

duur: deel 1, ca 2.10uur. deel 2, ca 1.30 uur.
vertrek tussen 10:00 en 11:00 uur

Deelnamekosten
leden: Gratis
introducé: €4,00
YDCN reglement "rondje Nederland"

Tip! 
Als je geregistreerd bent, kun je met je inlog hieronder de deelnemers van dit evenement zien.


logo diversion new