2022 1 vp

De Bosrust

Adres: Kleine Horendonk 8, 2910 Essen, Belgi√ę (http://www.debosrust.be/)

1701 de bosrust
Historiek

In den beginne...

De Bosrust werd opgericht in 1991 als taverne met een feestzaal, een terras voor 80 personen en een kleine speeltuin.

Al snel werd de speeltuin uitgebreid en het terras werd met de jaren vergroot tot zijn huidige omvang; 240 personen.

Aan de taverne werd een aantal jaren geleden een veranda bijgebouwd om de klanten ook bij minder goed weer te kunnen ontvangen.

Voor het lozen van afvalwater werd een rietzuiveringsveld aangelegd. Al het afvalwater van de taverne en het woonhuis komen hierin terecht en bezinkt na zuivering in de ondergrond.

1999

In juni 1999 werd een minigolf in gebruik genomen. Deze golf is volledig tussen de bomen ingeplant en beslaat een totale oppervlakte van 8000m2.

Het daaropvolgende jaar werd de tuin van de minigolf verder verfraaid met het aanplanten van ondermeer 15.000 bloembollen. Tevens werd er verlichting en een sproeiinstallatie geïnstalleerd.

2000

Tijdens de winter van het jaar 2000 werd de keuken grondig aangepakt en volledig vervangen door een professionele keuken geschikt voor het bereiden van warme maaltijden.

In de jaren na 2000 werd de speeltuin grondig onder handen genomen. De grootste speelconstructie werd compleet vervangen, het gras moest plaats maken voor zand en later werden ook alle kleine speeltoestellen vernieuwd.

Deze reeks aanpassingen werd vervolgd door de plaatsing van een levensgroot schaakbord en een overdekte ruimte met spiegels, spelletjes en een tafeltennis.

2007

In de zomer van 2007 opende het eerste reuze maïsdoolhof aan de overkant van de straat.

2011

Tijdens de eerste dagen van 2011 hebben de nieuwe uitbaters Jos en Mike Van De Vyver hun intrek genomen in De Bosrust. Op de website van Gazet van Antwerpen vindt u een interview.

2017

Vanaf vrijdag 3 maart 2017 heropent De Bosrust onder nieuwe eigenaars! Bovendien worden er verschillende schilder- en opfriswerken uitgevoerd.

Routebeschrijving

Terug