Voorjaars Weekend 2024: Siegerland -Freudenberg- D

Van 30.05.2024 13:00 tot 02.06.2024 11:00
Gezien: 679

2420vp 


Datum: donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni 2024


Deelnemen:
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 

Door op de knop inschrijven te klikken verschijnt 25 december 2023 vanaf 9:00 uur het inschrijfformulier voor het Voorjaars Weekend. 
De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer 1 en kies de juiste optie en kamer. Wil je met 2 personen naar het Voorjaars Weekend vul dan ook voor de 2de persoon de naam en kamer in.
Opmerkingen kunnen ook op het formulier worden vermeld.

Hotel:
Het hotel ligt aan de rand van de oude binnenstad van Freudenberg – "Alter Flecken"

Dit rookvrije hotel is centraal gelegen in de oude binnenstad van Freudenburg en beschikt over gratis WiFi, gratis parkeergelegenheid en een restaurant. Het ligt op 15 minuten rijden van Siegen. De traditioneel ingerichte kamers van Hotel zur Altstadt zijn voorzien van een televisie. De eigen badkamers zijn uitgerust met een douche. Specialiteiten uit de regio Siegerland worden geserveerd in het lichte restaurant van het Zur Altstadt. U kunt ontspannen in de sauna van het hotel of de schilderachtige wandel- en fietspaden van het natuurpark Ebbegebirge volgen. De Biggesee is ideaal om te zwemmen en ligt op 20 minuten rijden. 


Adres:
Hotel zur Altstadt
Oranienstraße 41
57258 Freudenberg


Toerisme:
Freudenberg (Siegerland) is een stad en een gemeente in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in de Kreis Siegen-Wittgenstein. De gemeente telt 17.739 inwoners op een oppervlakte van 54,49 km². Freudenberg is internationaal beroemd om zijn vakwerkhuizen.

Je kunt ook naar Keulen rijden, maar dat is toch nog ruim 80 km van Freudenberg af. Naast de Dom kun je daar ook terecht voor: de Oude Markt, het Schokoladenmuseum en andere musea, de KÖhlner Zoo, de Hahnentorburg (middeleeuwse stadspoort), de Hohenzolnernbrücke (spoorbrug) en de Botanische tuin.

Maar in Siegen en Freudenberg en omgeving is ook genoeg te zien.
2410 KindelsbergDe Druïdesteen is een indrukwekkend natuurmonument. Deze basaltkegel is spectaculair om te zien, hij staat in Hekersdorf (nabij Kirchen) op een hoogte van 450m, hij strekt zich meer dan 20 meter uit naar boven. De basaltkegel werd waarschijnlijk al door de Kelten gebruikt als religieuze plaats. Elk jaar op Hemelvaartsdag is er een processie naar de Druïdensteen. Oorspronkelijk had de druïdesteen een nog hogere punt, die in de 30-jarige oorlog waarschijnlijk om tactische redenen is afgebroken.
In 1979 werd de Druïdesteen door de bliksem getroffen. Sindsdien moest het worden ondersteund door balken van gewapend beton.

De Kindelsberg (het herkenningspunt van de Krombacher-brouwerij) is een van de hoogtepunten ten noorden van Kreuztal. De beklimming is inspannend, maar op de top kun je bijkomen van de inspanning. Het uitzicht vanaf de toren is geweldig als het uitzicht helder is ... De herberg heeft heerlijk eten en de gastvrijheid is goed, de service erg leuk.

De Wendenershüte
Bezienswaardig historisch industrieel monument met wisselende tentoonstellingen.

De Hohenhainer tunnel;
Prachtige oude spoortunnel die sinds 2004 is geopend en geasfalteerd voor fietsen en voetgangers. Maar waarschijnlijk zijn motorrijders er niet toegestaan

2410 hohenhainertunnelDe Ottotoren is een bijna 19 meter hoge uitkijktoren op de Kahlenberg. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht rondom over delen van het Siegerland, vooral bij mooi weer, en op bijzonder heldere dagen kun je zelfs het Siebengebirge zien. De stalen trap naar de toren is een hoogtepunt, zeker als je hoogtevrees hebt. Maar de klim is het waard!

Interessante links:
https://www.freilichtbuehne-freudenberg.de 
https://www.technikmuseum-freudenberg.de 
https://obstundgartenbauvereinfreudenberg.wordpress.com/2017/12/03/fuehrung-durch-den-alten-flecken-mit-nachtwaechter-frieder 
https://www.hohenhain.de 
https://www.tierpark-niederfischbach.de 

 


Het pakket:
Het aantal 1 persoonskamers is maximaal 8 voor het gehele weekend.
Het maximum aantal 2 persoonskamers voor het gehele weekend is 19 kamers.
De kamers hebben een klassieke inrichting en eigen badkamer.
Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.​2410 ottoturm

  8 x 1 Persoonskamers
 19 x 2 Persoonskamers
 3 x Overnachtingen
 3 x Ontbijt buffet
 3 x 3 Gangen menu

Organisatie:
Marij Strijbos & Hans Vorrink


Routemaster:
Reno Sanders


Toerritbestanden:
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.
 

2420 overzicht route

 gpx file icon smal   gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden 
Download hier 20 mei 2024 uw routebestanden.

Er kan ook dit jaar gebruik gemaakt worden van een heen en terug rijroute naar het VoorjaarsWeekend hotel. Een Total tankstation in Wuppertal is waar je YDCN weekend kan beginnen. De 140 kilometer lange heenweg slingert zich door kleine dorpjes waar je zeker 3 rij-uren voor nodig hebt en er zijn 2 routes tw. 2420-1..... en 2420-2 ..... Voor beide routes is een K = korte versie en L = lange versie beschikbaar.

De routes starten bij het hotel en eindigen een stukje voor de hotel locatie.
Dit om verwarring in  het navigatie apparaat bij de start te voorkomen.

Om het YDCN weekend af te sluiten kun je gebruik maken van een terug rijroute die de finish heeft bij het Total tankstation in Wuppertal waar je dit avontuur ook begonnen bent.

Veel plezier!

2420 YDCN start heen ±  140 km 3:00 uur
2420 YDCN terug finish ±  125 km 2:15 uur
2420 -1 K YDCN YDCN- Rothaarkamm am Grenzweg ±  210 km 4:15 uur
2420 -1 L YDCN YDCN- Rothaarkamm am Grenzweg ±  300 km 6:15 uur
2420 -2 K YDCN Rhein-Sieg kreiz ±  215 km 4:30 uur
2420 -2 L YDCN Rhein-Sieg kreiz ±  320 km 6:20uur

Het is straks mogelijk om op Facebook via een besloten groep met alleen de deelnemers van het Najaars Weekend te communiceren. Alle deelnemers worden tzt voor deze groep uitgenodigd.


Deelnamekosten:
De beschreven prijzen zijn de prijzen per persoon per kamer.
     Prijs leden pp  toeslag  aanbetalen  restant
 1.  o.b.v 2 personen per kamer € 275,- € 0,-  € 75,- € 200,-
 2.  o.b.v 1 persoon per kamer € 335,- € 60,-  € 75,- € 260,-
     Prijs niet leden pp      
 3.  o.b.v 2 personen per kamer € 305,-  € 30,-  € 75,- € 230,-
Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,- per persoon.

Betaling:
Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso:
De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend van € 75,- per persoon zal de penningmeester omstreeks 28 februari 2024 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 28 april 2024 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend dient uiterlijk 28 februari 2024 op onze rekening NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 28 april 2024 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.

Sluitingsdatum:
Inschrijven voor deelname aan deze reis kan t/m 28 februari 2024. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken na 28 februari 2024 alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.

Verzekeringen: Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en of annuleringsverzekering af te sluiten.

Procedures:
Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,- per persoon.


 
Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

logo diversion new