Rondje Nederland -1- Openingsrit

Van 01.04.2013 12:00 tot 01.04.2013 19:00
Gezien: 3372

yam1201-openingsrit

datum  1 april 2013
startlocatie  café de Kolkrijst
lunchlocatie  Beach club NUydcnmenu
eindlocatie  De Otterskooi
bijzonderheden

2de Paasdag is traditioneel de opening van het YDCN motorseizoen. Ook dit jaar zetten we deze traditie voort met wederom een gevarieerd aanbod aan toerritten.

Met de start in het Utrechtse Hoogland zullen alle ritten aaneengesloten 1 grote ronde vormen . Na 9 "zware" ritten word het seizoen afgesloten waar we vaandaag gestart zijn, in Hoogland bij café bar De Kolkrijst.
Vandaag staan de Provincies Utrecht en Flevoland op het programma. Wie denkt aan Flevoland ziet vaak lange wegen met eindeloos lange rijen bomen voor zich. Maar niets is minder waar, de routemasters trekken voor deze openingsrit alle registers open om een zeer afwisselende toer-tocht neer te zetten die in Giethoorn zijn eindpunt heeft.

toerrit beschrijving


yam1301 1Na vertrek uit Hoogland rijden we langs het riviertje de Eem via Spakenburg en Nijkerk naar Harderwijk. Hier verlaten we het oude land en gaan we de jongste provincie Flevoland binnen. De wegen zijn echt alsof langs een liniaal getrokken. En dat is natuurlijk ook zo. Op weg naar de lunchlocatie passeren we het grootste achtbaanpark van Nederland.

Na de lunch vervolgen we onze weg door de polder die we weer verlaten bij de brug naar Kampen. Na deze oude Hanzestad en een stukje Slikkenpolder komen we bij de brug over het Zwarte Water. Let op: de GPS-route gaat over de oude brug. Deze is echter niet meer in gebruik. Aan de linker zijde licht een gloednieuwe brug naar de overkant. De afslag naar rechts ligt een paar honderd meter verder dan de GPS aan geeft. Sla 2 maal rechts af en rij over de parallelweg terug richting oude brug. Houdt rechts aan en ga onder de weg door. Daarna ben je weer op de route.

We gaan nu de Noordoost polder binnen. Dit is het oudste deel van de provincie Flevoland. We passeren het voormalige eiland Schokland. Dit staat op de wereld erfgoedlijst.
Via het Vollenhovekanaal en Moespot bereiken we Blokzijl. Nog 24km door een uitgestrekt gebied van meren en rietvelden bereiken we Giethoorn en even verder de eindbestemming.

  yam1301-flevolands-vlag   yam1301 4   yam1301-Utrecht-vlag   yam1301 3
 routemasters Aartje Arbon
Ane Dijkstra
toerritbestanden
mapsource 25p gpx 25p garmin2 tomtom5 22p
Google Maps google-maps-logo
vertrektijden 10:00 en 11:00 uur
einde rit ± 17:00 uur
lengte / duur rit deel 1: 79 km / ± 1:40 uur
deel 2: 92 km / ± 2.00 uur
het weer  
deelnamekosten leden: één paaseitje
introducé: €4,00
procedures YDCN reglement "rondje Nederland"
deelnemers Als je geregistreerd bent, kun je met je inlog hieronder de deelnemers van dit evenement zien. 

logo diversion new