2019vp1 1275

GEANNULEERD - Voorjaars Weekend 2020: Eifel -Simmerath- D

Van 04.06.2020 10:00 tot 07.06.2020 17:00
Gezien: 1347

GEANNULEERD -​

2020 vpgif
Datum donderdag 4 T/m zondag 7 juni 2020
Deelnemen  Inschrijving gesloten !
Deelnemen Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt 22-12-2019 om 9:00 uur het inschrijfformulier voor het Voorjaars Weekend. 
De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer 1 en kies de juiste optie en kamer. Wil je met 2 personen naar het Voorjaars Weekend vul dan ook voor de 2de persoon de naam en kamer in.
Opmerkingen kunnen ook op het formulier worden vermeld.
Hotel 2020 logoseemowe
Aan de rand van het prachtige stuwmeer ligt Hotel Seemöwe. Dit traditionele hotel kijkt uit op de schilderachtige Obersee en ligt in het hart van Nationaal Park Eifel. Hotel Seemöwe beschikt over diverse regionale restaurants, gratis WiFi en kamers met tv's.
De restaurants serveren gerechten uit de Eifel. Op het terras met uitzicht op zee kunt u genieten van warme drankjes en snacks. Het hotel verzorgt dagelijks een ontbijt.2020 bord national park eifel
In het dorp Einruhr vindt u traditionele vakwerkhuizen.
Op het omliggende platteland van Simmerath kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken.
 
De prachtige landelijke omgeving van de gemeente Simmerath levert bovendien schitterende plaatjes door de overweldigende natuur en traditionele architectuur.
Adres Hotel Seemöwe2020 vp hotel
Am Obersee 10
D-52152 Simmerath
Telefon: +49 (0) 2485 / 271
eMail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toerisme

Door de gescheiden geschiedenis van de verschillende dorpen die tot de gemeente Simmerath behoren, en die pas kort geleden samengekomen zijn in één bestuurlijke eenheid, is het karakter van deze dorpen tamelijk divers. In Lammersdorf staat het Bauernmuseum, waarin het boerenleven van rond 1900 geschilderd wordt. In het Nationalpark Eifel bij “Tor Rurberg” is een bezoekerscentrum met een vrij toegankelijke tentoonstelling over alles wat met water te maken Johanneskapelleheeft. Verder is er een Naturkundliche Bildungsstädte Nordeifel en in Einruhr ten slotte is er een Nationalparkinfopunkt. Op het gebied van de gemeente is er ook een ereveld met graven van Sovjetsoldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Tot de bezienswaardige bouwwerken behoren de Johanneskapelle uit 1665, het oudste gebouw van het dorp Simmerath. Een voor de noordelijke Eifel kenmerkende bouw is de zogenoemde Winkelhof (hoekboerderij), waarvan er nog een staat uit 1781.Het gemeentegebied van Simmerath is bij uitstek geschikt voor het maken van lange wandel- en fietstochten over het goed bewegwijzerde padennetwerk. Ook de Rursee is voor allerlei vormen van waterbeleving uitstekend geschikt. In de gemeente Simmerath vindt u bovendien talloze mogelijkheden voor overnachtingen, van hotels en pensions tot vakantiewoningen.

Simmerath is een gemeente in het noordelijk deel van de Eifel in de stadsregio Aken. De gemeente Simmerath is in 1972 ontstaan uit de samenvoeging van negentien dorpen, waarvan het dorp Simmerath het centrum vormt. De gemeente heeft in totaal ruim 15.000 inwoners. Het oostelijke deel van het gemeentegebied wordt gedomineerd door de Rursee, een stuwmeer in de rivier de Roer die bij Roermond in de Maas stroomt. Sinds 2004 ligt een gedeelte van de gemeente Simmerath in het Nationalpark Eifel. Over de weg is Simmerath via de B399 en B266 2020 ruhrseete bereiken.

Het gebied van Simmerath was al in de Romeinse tijd bewoond. De gemeente lag aan een oude Romeinse verbindingsweg. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door archeologische vondsten en niet door schriftelijke bronnen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om een continue bewoning aan te tonen tot in de tijd van de Franken. Pas in een middeleeuwse bron uit 1342 wordt voor het eerst de naam Simmerath genoemd. Het dorp behoorde aanvankelijk toe aan de graven van Monschau, maar vanaf 1433 kwam het onder heerschappij van de hertogen van Gulik tot het eind van de achttiende eeuw. In 1794 werd het gehele gebied van de linker Rijnoever door de Franse revolutionaire troepen bezet. Hieraan kwam een eind in 1815 met het Weens congres waarop het gebied aan de koning van Pruisen toeviel. Simmerath heeft in de Tweede Wereldoorlog zwaar te lijden gehad van het Ardennenoffensief dat voor een deel op zijn grondgebied plaatsvond.


2020 stuwmeerInteressante links
www.salzgrotte-simmerath.de
www.wildpark-schmidt.de
www.greifvogelstation-hellenthal.de
www.senfmuehle.de
www.chocojacques.be
www.burgsatzvey.de
www.nuerburgring.de/fans-info/rennstrecken/grand-prix-strecke.html
www.eifelsteig.de/nl
www.eifelinfo.nl/radiotelescoop-effelsberg

 Het pakket 2020 HotelHet aantal 1 persoonskamers is maximaal 9 voor het gehele weekend.
Het maximum aantal 2 persoonskamers voor het gehele weekend is 28 kamers.
De kamers hebben een klassieke inrichting en eigen badkamer.
Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.​
 9 x 1 Persoonskamers
28 x 2 Persoonskamers
3 x Overnachtingen
3 x Ontbijt buffet
3 x 3 Gangen menu
Organisatie Marij Strijbos & Hans Vorrink
Routemaster Reno Sanders
Toerritbestanden

google maps L
omgeving
  gpx file icon smal gpx-bestanden
18 mei beschikbaar
garmin2gdb-bestanden
18 mei beschikbaar
2020 overzicht routes

De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren
Toerritbeschrijving nnb
fb logo 160 Het is straks mogelijk om op Facebook via een besloten groep met alleen de deelnemers van het Najaars Weekend te communiceren. Alle deelnemers worden tzt voor deze groep uitgenodigd.
Het weer
Buienradar 1
Deelnamekosten
De beschreven prijzen zijn de prijzen per persoon per kamer
    Prijs leden toeslag aanbetalen restant
1. o.b.v 2 personen per kamer €171,- €0,- €75,-  €96,-
2. o.b.v 1 persoon per kamer €199,- €28,- €75,- €124,-
 
    Prijs niet leden toeslag aanbetalen restant
3. o.b.v 2 perosnen per kamer €201,- €30,- €75,- €126,-
Betaling Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend van € 75,00 per persoon zal de penningmeester omstreeks 28 februari 2020 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 28 april 2020 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend dient uiterlijk 28 februari 2020 op onze rekening  NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 28 april 2020 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.

Sluitingsdatum Inschrijven voor deelname aan deze reis kan tot 28 februari 2020. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken na 28 februari 2020 alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.
Verzekeringen Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en of annuleringsverzekering af te sluiten.
Procedures Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. 
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,00 per persoon.
Deelnmerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
 Verslag  Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.