2019vp1 1275

GEANNULEERD - Najaars Weekend 2020: Lake District -Penrith- UK

Van 01.09.2020 14:00 tot 06.09.2020 10:00
Gezien: 2848
2030 vp
Datum Engeland vlagDinsdag 1 t/m zondag 6 september 2020
Deelnemen  Inschrijving gesloten !
Deelnemen
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt 22-12-2019 om 9:15 uur het inschrijfformulier voor het Najaars Weekend. 
De meeste gegevens zijn dan al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer en kies de juiste kamer. Wil je met 2 personen naar het Najaars Weekend vul ook voor de 2de persoon naam en de juiste kamer in. 
Opmerkingen kunnen ook op het forumulier worden vermeld.
Hotel

2030 logo
Het Shap Wells Hotel is gelegen aan de rand van het Lake District. Het beschikt over ruime kamers met gratis WiFi. De meeste kamers bieden uitzicht op het platteland. De recreatieruimte omvat een kleine fitnessruimte en een snookertafel. 
De Riverside Lounge and Bar serveert lichte maaltijden en het restaurant Birkbeck kijkt uit op de rivier. De Fell Lounge beschikt over een 50-inch flatscreen-tv en vuurhaarden. Alle kamers hebben een eigen badkamer, een satelliet-tv en koffie- en theefaciliteiten. Het Shap Wells Hotel ligt tussen Penrith en de Kendal en wordt omgeven door 12 hectare bos en natuur.
Adres

2030 hotelShap Wells Hotel
B6261, Shap,
Penrith Cumbria CA10 3QU
Verenigd Koninkrijk
Het pakket
2030 logo
2030 receptie
Shap Wells Hotel
 9 x 1 Persoonskamers
25 x 2 Persoonskamers
3 x Overnachtingen
3 x Continentaal ontbijt buffet
3 x Diner buffet
2030 UK EUDe pakketprijzen zijn in Britse ponden (£) afgesproken voor de hotelkamers en maaltijden en in Euro voor de overtochten per P&O Ferries. Doordat we op dit moment geen zekerheid hebben over de wisselkoers van het Britse pond ten opzichte van de Euro kunnen we nu alleen een prijsindicatie afgeven. Hierdoor kan het zijn dat we de deelnemers achteraf nog een rekening met een correctie moeten sturen waarin een meerprijs – of een teruggave – wordt vermeld.
2030 PO logo
Vaarschema:
Afvaart Europoort – Hull op dinsdag 1 september 2020 om 21:00 uur.
Duur overtocht: 12 uur.
Laatste check-in: 19:30 uur, 90 minuten voor vertrek.
Aankomst: woensdag 2 september 07:30 uur.
 
Afvaart Hull – Europoort op zaterdag 5 september 2020 om 20:30 uur.
Duur overtocht: 12 uur.
Laatste check-in: 19:00 uur, 90 minuten voor vertrek.
Aankomst: 6 september 2020 09:00 uur.

Adres
2030 PO logo
 P&O Ferries (P&O Ferries Rotterdam)
Luxemburgweg 2,
3198 LG Europoort Rotterdam
P&O Ferries (P&O Ferries Hull)
King George Dock,
Hull Ferry Terminal 1,
Hedon Rd, Hull HU9 5QA, Verenigd Koninkrijk
Het pakket
2030 PO logo
We varen met de MS Pride of Hull en/of de MS Pride of Rotterdam.
2030 po
 23 x standaard binnenhutten
Beddengoed en handdoeken, Kapstok en kleerhangers, Airconditioning, Leeslicht, Toilet en douche, Toiletgerief, Stopcontacten (Europees). 
2 x Premiumhut
Beddengoed en handdoeken, Stopcontacten (Europees), Kapstok en kleerhangers, Airconditioning, Leeslicht, Toilet en douche, Toiletgerief, Gesitueerd in een rustiger deel van het schip
Niet inbegrepen:

Maaltijden en andere faciliteiten aan boord
Aan boord bevinden zich 2 restaurants en diverse bars, lounges en een Starbucks café.  
THE KITCHEN: In het all-you-can-eat buffetrestaurant The Kitchen, vind je smaken uit de internationale keuken. 
THE BRASSERIE: Maak je reis bijzonder met een diner in stijl in The Brasserie. Ontspan met een glas gekoelde witte of een volle rode wijn in dit aangename restaurant.
 u dan bij de provider! Mogelijk kunt u beroep doen op een coulance oplossing.

Wifi aan boord van P&O Ferries
HOE KRIJG JE TOEGANG TOT WIFI?
Voor slechts €3.80 krijg je 90 minuten toegang tot de wifi tijdens de overtocht.
MEER WIFI NODIG? 
Je kunt ook WIFI kopen voor 15 uur aan £12 (dit bedrag in euro is afhankelijk van de wisselkoers van het schip op de dag van je overtocht). Deze voucher kan je kopen bij de receptie van het schip.
Let op bij grensgebieden en op zee. Het kan gebeuren dat je overschakelt naar het netwerk van het land net buiten de EU. Zit je op zee, dan maak je vaak verbinding met een satelliet in plaats van het netwerk van je provider. De kosten buiten de bundel lopen dan snel op.
Jarenlang was het advies om bij een reis in het buitenland roaming uit te zetten op de smartphone om hoge rekeningen te voorkomen. Nu kost mobiel internetten binnen de Europese Unie net zoveel als in Nederland. U maakt in het buitenland gebruik van het mobiele netwerk van de lokale provider. Dit geldt alleen niet voor boten die op open zee of wateren reizen, buiten het bereik van de masten op het vaste land. Hier wordt er verbinding gemaakt met een satelliet en dan kunnen de kosten voor bellen, sms’en en internetten snel flink oplopen. De kosten per MB variëren tussen €7 en €10. Het sturen van foto’s of bekijken van een filmpje kan extreem duur uitpakken.
 
Europese beleidsregels geven aan dat bij verbinding met een satellietnetwerk op een schip of aan boord van een vliegtuig, providers hun klanten zouden moeten informeren over extra kosten voor dit soort connecties. Zeker als deze verbinding automatisch wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een waarschuwing bij een opgelopen verbruik van €50.
 
Voorkom hoge kosten
Voorkom hoge kosten door altijd te controleren met welk netwerk u verbonden bent. Lees en bewaar de sms-berichten die u van de provider ontvangt. Hierin staan de kosten voor het gebruik van een bepaald netwerk.
 
Aan boord van schepen is vaak een wifinetwerk voor internetgebruik beschikbaar. U kunt een pakket afnemen tegen betaling. Wij adviseren u om te allen tijden dataroaming uit te zetten. Als de wifi-verbinding wordt verbroken, maakt uw telefoon niet automatisch verbinding met het mobiele netwerk. Hiermee voorkom je onaangename verrassingen.
 
Krijgt u onverwacht toch een heel hoge rekening? Meld u dan bij de provider! Mogelijk kunt u beroep doen op een coulance oplossing.
Toerisme
2030 lake district
Het is praktisch onmogelijk de schoonheid van het Lake District te overdrijven. De glinsterende meren, de verborgen valleien en de kleine dorpen vol natuurstenen huisjes trekken al eeuwen enthousiaste bezoekers en inspireren sinds jaar en dag artiesten, dichters en schilders. Sinds het nationale park in 2017 de status van UNESCO Werelderfgoedlocatie kreeg, is de populariteit van het Lake District in het noordwesten van Engeland flink toegenomen. Hoewel de zomer ongetwijfeld een mooie tijd is om het te bezoeken, verkennen slimme reizigers de meren en dorpjes van het Lake District in het najaar. Het landschap verandert van kleur, de zomerdrukte is uitgedund en er is genoeg te zien en te doen, ongeacht het weer. Het Lake District National Park is het grootste  National Park van het Verenigd Koninkrijk. Het bevat de hoogste Engelse berg – Scafell Pike – en het grootste meer – Lake Windermere. Het Lake 2030 logo lake districtDistrict ligt in het graafschap Cumbria, Noordwest-Engeland.
 
Het bekendste en drukste meer, Windermere is ongeveer 16 kilometer lang, en je kunt het verkennen met Windermere Lake Cruises, die ook dienst doet als veerboot. Aan de zuidkant van het meer brengen locomotieven van de Haverthwaite Stoomspoorweg toeristen naar het Levensdal. Je kunt deze tocht combineren met een rondvaart door het meer. Ook aan de zuidkant bevindt zich het Lakes Aquarium, met de grootste collectie zoetwatervissen van het Verenigd Koninkrijk.
Castlerigg Stone Circle
Van de meer dan 300 steencirkels in Engeland is Castlerigg niet alleen een van de oudste, maar ook een van de meest sfeervolle. Met 38 stenen in lijn en de hoogste van de omringende heuvels is het een waar schouwspel vooral bij zonsondergang.

www.visitcumbria.com/go/
 
Elterwater, Ambleside Wast Water, Seascale
 

Wegen / passages die je gereden moet hebben
Bardon Road B61602
Beggarmans Road
Cam Gill Road
Cove Road
Silverdale Road
Tonesdal Lane/long Causeway
Wrynose Pass
 
Castle and more
 
Organisatie Hans Vorrink & Marij Strijbos
Routemaster Reno Sanders
Toerritbestanden
Toerritbeschrijving

google maps LOmgeving

  gpx file icon smal gpx-bestanden
4 augustus beschikbaar
garmin2gdb-bestanden
4 augustus beschikbaar
Met de overtocht vanaf de Maasvlakte Terminal (Europoort, Rotterdam) naar Hull met de veerverbinding van P&O Ferries waar we de nachtboot naar Hull nemen. De afvaart is ’s avonds om 21.00 uur en we komen de volgende dag om 07.30 (locale tijd) uur aan. Vanuit Hull kun je in ongeveer 3 tot 4 uur via enkele snelwegen naar het hotel in Shap – ten zuiden van Penrith rijden waar het Shap Wells Hotel geboekt is.

Is de snelste weg niets voor jou, dan is er vanuit Hull een aantrekkelijke aanrij route van een dag naar het hotel door het Penninisch Gebergte & Yorkshire Dales. Ter plaatse worden nog 3 routes aangeboden die gereden kunnen worden in het Lake District en op de terugweg naar Hull (huis) zal wederom de Yorkshire Dales in het routeprogramma worden opgenomen (vanzelfsprekend een andere weg).
 2030-heen Hull-Shapp ca.320km binnendoor 435 km 6:00 uur
2030-terug Shapp-Hull ca 316km binnendoor 365 km 4:55 uur
2030-1K YDCN Honister Pass 334 km 4:00 uur
2030-1L YDCN Honister Pass 235 km 5:50 uur
2030-2K YDCN Hardknott Pass 254 km 4:30 uur
2030-2L YDCN Hardknott Pass 350 km 6:30 uur
2030-3K Not the Hardknott Pass 238 km 4:15 uur
2030-3L Not the Hardknott Pass 333 km 6:15 uur
De Hardknott Pass is een waar genot om overheen te rijden, maar let op!
Deze Pass is alleen toegankelijk voor rijders met een perfecte motor beheersing. Met een stijging van maar liefst 30%, single track road, slecht wegdek en krappe haarspeldjes wordt veel van je stuurman/vrouw kunst verwacht.
Van West naar Oost is het meest verraderlijkste stuk.
Voor jou zekerheid is er een L-lange versie en een K-korte versie gemaakt
2030-3 Not the Hardknott Pass”. waar de Hardknott Pass uit de route gehaald is. Verder is de route identiek aan de “2030-2 YDCN Hardknott Pass´.
De route kleur van de 2030-2 YDCN Hardknott Pass is zwart. 

De keuze is voor de rijd(st)er wel of geen Hardknott Pass! 
Kijk hier voor een kleine impressie. 
Een motorrijder die de top net niet gehaald heeft. Gelukkig niets ernstigs, maar toch.

 2030 Overzicht routes

De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren
fb logo 160 Het is straks mogelijk om op Facebook via een besloten groep met alleen de deelnemers van het Najaars Weekend te communiceren. Alle deelnemers worden tzt voor deze groep uitgenodigd.
Klimaat
Het weer

Het gebied is ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Terugtrekkende gletsjers lieten hoge heuvels en diepe dalen achter waarin zich later meren zijn gevormd. Dit geeft het landschap zijn ruige ongetemde karakter. The Lake district heeft de hoogste bergen van Engeland. De locatie van het gebied in combinatie met de meren en hoogtemeters zorgen ervoor dat het er regelmatig kan regenen. Per jaar kan hier gemiddeld zo´n 2000mm neerslag vallen. De hoeveelheid verschilt echter sterk per plaats in de regio door de grote verschillen in hoogten.

Buienradar 1

Deelnamekosten
2030 logo

UK vlagDe prijs van het hotel is in Britse Ponden. De prijs zoals gepresenteerd op de website is daarom in Ponden. Ter indicatie hebben we ook de prijs in Euro’s opgenomen. De koers zoals door YDCN gehanteerd is 1 Pond = 1,25 Euro. De koers kan door de mogelijke Brexit sterk dalen of stijgen. Hierdoor zal de YDCN na het weekend de werkelijke kosten van het hotel berekenen.
De beschreven prijzen zijn de prijzen per persoon per kamer.
 code  Prijs leden toeslag
1 o.b.v 2 pers. per kamer £174,-
±€217,-
£0,-
±
€0,-
2 o.b.v 1 pers. per kamer £237,-
±
€296,-
£63,-
±
€79,-
         
    Prijs niet leden  
3 o.b.v 2 pers. per kamer £198,-
±
€247,-
€30,-
Deelnamekosten
2030 PO logo
Let op De standaard binnenhutten hebben stapelbedden. Mocht je niet in het bovenste stapelbed kunnen/willen kies van voor de laatste optie. Een premium hut moet wel door 2 personen bezet worden, hiermee rekening houden.
Opmerking De prijzen van de boot worden één op één doorberekend aan de leden. De prijs die op deze website staat is de prijs zoals YDCN deze heeft doorgekregen. De voorwaarden van de boot zijn dat de prijzen kunnen worden aangepast. Mocht dat zijn, dan zullen we daar de leden direct over informeren. Wij zullen de prijsverhogingen dan aanpassen op de website en doorberekenen.
Prijzen in euro's voor de ferrie zijn per persoon (retour):
code Prijs leden / niet leden
4. o.b.v 2 persoons standaard binnenhut met stapelbed, door 2 personen te bezetten €143,-
5. o.b.v 2 persoons premium buitenhut met 2 lage bedden, door 2 personen te bezetten €172,-
6. o.b.v 1 motor (retour) €52,-
7. o.b.v 2 motoren (retour) €104,-
Indicatie kosten
2 personen met 1 motor, samen in een 2 pers. standaard binnenhut 
en op een 2 pers. hotelkamer: 
 € 772
2 personen
met 1 motor, samen in een 2 pers. premium buitenhut 
en op een 2 pers.  hotelkamer: 
€  830
1 persoon met 1 motor, in een gedeelde 2 pers. standaard binnenhut en op een gedeelde 2 pers. hotelkamer:  € 412
1 persoon met 1 motor, in een gedeelde 2 pers. standaard binnenhut en op een 1 pers. hotelkamer: € 491
Dit zijn voorbeelden, je mag zelf je eigen combinatie maken met de prijs per motor en per persoon voor het type hut en hotelkamer.
Betaling Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling t.b.v het Najaars Weekend in Engeland van €175,00 per persoon zal de penningmeester omstreeks 25 maart 2020 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 25 juni 2020 worden geincasseerd.
Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Najaars Weekend in Engeland van €175,00 per persoon dient uiterlijk 25 maart 2020 op onze rekening  NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 25 juni 2020 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.

Sluitingsdatum Inschrijven voor deelname aan deze reis kan tot 25 maart 2020. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel en P&O (ferries). Aanmeldingen/verzoeken na 25 maart 2020 alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.
Verzekeringen Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en of annuleringsverzekering af te sluiten.
Procedures Reglement voor inschrijven weekenden

De YDCN biedt haar leden de mogelijkheid om een complete reis te maken waardoor er uitgerust aan dit weekend kan worden begonnen. Wij bieden de heen en terugreis aan maar willen benadrukken dat een ieder op eigen verantwoordelijkheid reist.
De boot is een apart pakket dat U aangeboden wordt en is geheel vrijblijvend, zo ook de maaltijden aan boord.

Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang de inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. Als er plaats is maken we een reservering. Deze blijft geldig tot de uiterste (aan)betaaldatum. De hutten op de boot zijn op basis van 2 personen per binnen hut, m/v, m/m, v/v. Een hut wordt geboekt en kan alleen mits een volledige bezetting van de hut. Met uw inschrijving voor de overtocht met P&O Ferries gaat U ook akkoord met de Algemene Voorwaarden en belangrijke informatie van P&O Ferries.

De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen als gevolg van de wisselkoers Euro – Britse Pond.
De reservering is pas definitief na betaling van de aanbetaling van € 175,00 per persoon.

 2030 PO logo
Algemene voorwaarden en belangrijke informatie van P&O Ferries:
Klik hier voor de Algemene Voorwaarden van P&O Ferries

Klik hier voor de veel gestelde vragen.

In de bevestigingsmail van het Najaars Weekend vindt u in de bijlage een excel document dat in alle rust ingevuld dient te worden. De gevraagde officiele persoons- en voertuig-gegevens dient u per omgaande te retourneren door de bevestigingsmail te beantwoorden met ingevuld document

Deze persoons- en voertuig-gegevens zijn van belang voor de overtocht naar UK.
U bent persoonlijk verantwoordelijk voor het juist aanleveren van Uw persoons- en voertuig-gegevens.
De aangelverde gegevens worden zonder controle doorgegeven aan P&O Ferries. 
(persoons-gegevens uit de ledenadministratie worden hier niet voor gebruikt)
Deelnmerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
 Verslag  Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.