2022 1 vp

Toerrit 7: Twente

Van 02.10.2022 10:00 tot 02.10.2022 17:00
Gezien: 507

2207 vp
Datum:
Zondag 2 oktober 2022


 


Start-locatie: 
Eetcafé de Buren
Beckumerstraat
27548 BG Boekelo


Lunch-locatie-TMC lange rit:
Het Zuiderveld
Witte Menweg 4b
7917 Geesbrug, DR
Lunch-locatie-YDCN korte rit:
Horecabedrijf Mans
Nieuweweg 4
7692 AG Marienberg


Eind-locatie:
Eetcafé de Buren
Beckumerstraat
27548 BG Boekelo


Bijzonderheden: 
2207 logo twentsemotorclubDe afsluiter van het jaar; de Twenterit is dit jaar anders dan anders. We hadden het er al even over in de aankondiging in ons lijfblad: Diversiteiten.
Wat is er anders? Wel, we rijden niet – zoals gebruikelijk – de 2e maar de 1e zondag in oktober.
Dat komt omdat we dit jaar een keer samen rijden met de TMC (Twentse Motor Club)  met clubhonk in Enschede. Goed, het is Boekelo maar dat is een dorp in de gemeente
Enschede.
Gezellig druk dus, al die Tukkers op pad en wij mee, maar zo werkt het niet. De TMC is gewend om de 3 KNMV-ritten (dit is er één van) 200 km lang te maken met ongeveer op de helft een lunchmogelijkheid. Zelf geef ik vaak de mogelijkheid om 50 km extra te rijden maar dat is bij deze rit niet het geval. Dat is voor ons een beetje veel. Ieder van ons heeft immers al een stevig stuk gereden om in Enschede te komen. We hebben dus van de TMC-route een stuk afgesneden met een extra lunchmogelijkheid en zo komen we dus op afstanden die wij gewend zijn.

Voor de duidelijkheid; je ziet dat beide afstanden worden gegeven, de nrs. 2207-1 en 2207-2 zijn de lange afstand voor de TMC en de nrs. 2207-3 en 2207-4 zijn de korte voor de YDCN.
Het is niet voor niets dat we dit zo doen, want het is een ieder vrij om te rijden wat hij wil. Lijkt de lange afstand je wat (qua omgeving zeer de moeite waard) ben je van harte uitgenodigd die te rijden. Omgekeerd kan het ook zo zijn dat een TMC-er een keer de voorkeur geeft aan de korte route.

Er is veel werk verzet voor dit programma, laten we hopen dat we wat meer opkomst hebben dan de laatste ritten, die waren een beetje teleurstellend.
We duimen voor mooi weer en graag tot oktober in Twente.

Gerrit Mannebeek


Toerritbeschrijving:
We gaan van het clubhuis van de TMC het buitengebied in en gaan via kleine plaatsen (waar de niet-Tukker nog nooit van heeft gehoord) en komen op de weg Ommen – Hardenberg. Dat klinkt vermoedelijk al wat bekend en we gaan daar de route van de TMC verlaten en gaan rechtsaf en rijden tot het dorpje Mariënberg om daar te gaan lunchen.
De TMC rijdt verder noordelijk naar hun lunchadres. De was overigens nog even zoeken want bij de kontrôlerit zag ik op de plek van het beoogde lunchadres een stel kale spanten door de bomen heen. Het bleek dat de hele boel tot de grond toe was afgebrand.
Maar goed, er zijn er meer en we hebben een ander adres gevonden in het dorpje Geesbrug en dat ligt net iets oostelijk van Hoogeveen, m.a.w. daar zijn we in Drenthe.
Ze rijden dan verder en op de terugweg komen ze langs Hardenberg en als wij na de lunch verder rijden treffen we elkaar daar weer. De TMC-rijders komen nog door het plaatsje Gramsbergen en als je denkt: Waar ken ik die naam ook al weer van?
Het is de woonplaats van Eric Hulsebos, voormalig wedstrijdschaatser en toevallig ook nog motorrijder.
Via via rijden we verder naar het eindpunt en dat is weer bij het clubhonk van de TMC.


 Routemaster: Gerrit Mannebeek & MTC Twente


Routebestanden: 
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.


Route preview:
google maps L

  

2207 overzicht route

 gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw routebestanden. (garmin NTU 2023-1) update 22-09-2022 / 20:00 uur


Vertrektijd:
Tussen 10:30 en 11:30 uur in kleine groepjes.


Einde rit:
± 16:00 - 17:00 uur


Lengte / duur toerrit:
2207-1 Herfstrit TMC:  100 km / ± 2:45 uur
2207-2 Herfstrit TMC:  123 km / ± 3:15 uur
2207-3 Herfstrit YDCN: 69 km / ± 2 uur
2207-4 Herfstrit YDCN: 75 km / ± 2 uur


Deelnamekosten:
Leden - Gratis
Niet-leden - €5,-


Procedures:
Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.