2022 1 vp

Toerrit 3: Riks route

Van 26.06.2022 10:00 tot 26.06.2022 17:00
Gezien: 1208

2203 riksroute
Datum: 
zondag 26 juni 2022


 


Start-locatie: overmacdonalds
Mc Donalds Uithoorn
Zijdelweg 15 A
1187 ZM Amstelveen


Lunch-locatie: 1605 logo strooppot
Pannenkoekenrestaurant De Strooppot
De Hoef Oostzijde 42-43
14265 AE De Hoef


Eind-locatie:
Bar-Bistr ‘t-Bruggetje
Oud Loosdrechtsedijk 52
1231 NB Loosdrecht


Bijzonderheden:
Rik’s Route,
In de voorbereiding van dit seizoen kwam ter sprake om te kijken of er wellicht (zeer) oude routes opnieuw gereden zouden kunnen worden. Dit om het werk van routemasters wat te verlichten. Daarom heb ik gekeken of mijn routes uit 2004 en 2005 daaraan zouden voldoen. Ik kwam tot de conclusie dat er in de verstreken tijd toch meer in de randstad is veranderd dan gedacht. De aanpassingen zouden meer werk zijn dan een nieuwe rit maken. Zo gezegd zo gedaan door 3 verschillende ritten te combineren.

De totale afstand is niet al te groot maar door de lage gemiddelde snelheid lang zat en wees eerlijk, op die manier kan je het beste genieten van al het moois waar je langskomt.


Toerritbeschrijving: 
2203 riekermolenDe rit start bij de McDonalds Uithoorn. Naast het Shell tankstation aan de N201. In den beginne rijden we langs de camping Amsterdamse Bos ….het Amsterdamse Bos in en komen uit bij de Bosbaan. (Beide projecten uit een tijd dat je nog moest werken voor je uitkering) In 1934 werd begonnen met het graven van de Bosbaan in het kader van de werkverschaffing. Op 6 mei 1937 werd de eerste roeiwedstrijd gehouden.) Vervolgens rijden we langs het Amstelpark (overblijfsel van de vijfde Floriade (wereldtuinbouwtentoonstelling) (tweede in Nederland in 1972) naar de Riekermolen. Vanaf hier gaan we de Amstel volgen. (De Riekermolen stond van 1636 tot 1956 oorspronkelijk in de Riekerpolder ten zuiden van het dorp Sloten en is in 1958 afgebroken om in 1961 op deze plek weer opgebouwd te worden.) Deze molen is waarschijnlijk de meeste gefotografeerde molen van Nederland aangezien elke bus met buitenlandse toeristen die Amsterdam aan doet hier stopt voor een fotosessie van de molen en het standbeeld van pagina 10 Rik's Route Rembrandt, gemaakt door Han Wezelaar als herinnering aan het feit dat de schilder veel tekeningen heeft gemaakt langs de oevers van deze rivier. We rijden de Amstel af naar Uithoorn en langs het Fort aan de Drecht (Het fort maakt deel uit van de Stelling van Amsterdam en dateert uit 1911. We zijn hier een keer een route gestart.) naar Vrouwenakker. Meanderend langs de Kromme Mijdrecht rijden we naar Woerdense Verlaat alwaar we via de overkant van de Kromme Mijdrecht aankomen bij het (ook uit eerdere routes bekende) lunchpunt “De Strooppot”.

2203 polderrondehoep

Na de inwendige mens versterkt te hebben vervolgen we de rit langs de Kromme Mijdrecht naar Uithoorn en via de polder Ronde Hoep en de Botshol naar Vinkeveen. Via de Baambrugse Zuwe rijden we dwars door de Vinkeveense Plassen en na onder de A2 doorgegaan te zijn gaan we via Baambrugge naar Abcoude en rijden via het Gein richting Weesp. Na een klein stukje N¬weg vervolgen we de route langs de Vecht via Vreeland naar Loenen aan de Vecht. Na dwars door de Loosdrechtse Plassen naar Loosdrecht te zijn gereden komen we bij de eindbestemming “Het Bruggetje” alwaar we met een verfrissing na kunnen praten en genieten van de gereden rit.
Ik hoop dat dit verhaal een ieder enthousiast maakt om mee te rijden.
Groet, Rik.


 Routemaster: Rik Nooter


Routebestanden: 
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw routebestanden.

Route preview:
google maps L

  

 2203 overzicht route


Vertrektijd:
Tussen 10:30 en 11:30 uur in kleine groepjes.


Einde rit:
± 16:00 - 17:00 uur


Lengte / duur toerrit:
deel 1: 57 km / ± 1:35 uur
deel 2: 68 km / ± 2:15 uur


Deelnamekosten:
Leden - Gratis
Niet-leden - €5,-


Procedures:
Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.


 
Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.