Voorjaars Weekend 2023: Eifel -Simmerath- D

Van 01.06.2023 13:00 tot 04.06.2023 11:00
Gezien: 1318

2020 vpgif


Datum: donderdag 1 t/m zondag 4 juni 2023


Deelnemen:
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
  Inschrijving Voorjaars Weekend gesloten! Vragen?
Neem dan contact op met Henny Plant Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt 25 december 2022 vanaf 9:00 uur het inschrijfformulier voor het Voorjaars Weekend. 
De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer 1 en kies de juiste optie en kamer. Wil je met 2 personen naar het Voorjaars Weekend vul dan ook voor de 2de persoon de naam en kamer in.
Opmerkingen kunnen ook op het formulier worden vermeld.

Hotel:
2020 logoseemoweAan de rand van het prachtige stuwmeer de Ruhrsee ligt Hotel Seemöwe. Dit traditionele hotel kijkt uit op de schilderachtige Obersee en ligt in het hart van Nationaal Park Eifel. Hotel Seemöwe beschikt over diverse regionale restaurants, gratis WiFi en kamers met tv's.

De restaurants serveren gerechten uit de Eifel. Op het terras met uitzicht op zee kunt u genieten van warme drankjes en snacks. Het hotel verzorgt dagelijks een ontbijt.2020 bord national park eifel
In het dorp Einruhr vindt u traditionele vakwerkhuizen.
Op het omliggende platteland van Simmerath kunt u mooie wandelingen en fietstochten maken.
 
De prachtige landelijke omgeving van de gemeente Simmerath levert bovendien schitterende plaatjes door de overweldigende natuur en traditionele architectuur.

 


Adres:
Hotel Seemöwe2020 vp hotel
Am Obersee 10
D-52152 Simmerath
Telefon: +49 (0) 2485 / 271
eMail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Toerisme:
Door de gescheiden geschiedenis van de verschillende dorpen die tot de gemeente Simmerath behoren, en die pas kort geleden samengekomen zijn in één bestuurlijke eenheid, is het karakter van deze dorpen tamelijk divers. In Lammersdorf staat het Bauernmuseum, waarin het boerenleven van rond 1900 geschilderd wordt. In het Nationalpark Eifel bij “Tor Rurberg” is een bezoekerscentrum met een vrij toegankelijke tentoonstelling over alles wat met water te maken heeft. Verder is er een Naturkundliche Bildungsstädte Nordeifel en in Einruhr ten slotte is er een Nationalparkinfopunkt. Op het gebied van de gemeente is er ook een ereveld met graven van Sovjetsoldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Tot de bezienswaardige bouwwerken behoren de Johanneskapelle uit 1665, het oudste gebouw van het dorp Simmerath. Een voor de noordelijke Eifel kenmerkende bouw is de zogenoemde Winkelhof (hoekboerderij), waarvan er nog een staat uit 1781.Het gemeentegebied van Simmerath is bij uitstek geschikt voor het maken van lange wandel- en fietstochten over het goed bewegwijzerde padennetwerk. Ook de Rursee is voor allerlei vormen van waterbeleving uitstekend geschikt. In de gemeente Simmerath vindt u bovendien talloze mogelijkheden voor overnachtingen, van hotels en pensions tot vakantiewoningen.

Simmerath is een gemeente in het noordelijk deel van de Eifel in de stadsregio Aken. De gemeente Simmerath is in 1972 ontstaan uit de samenvoeging van negentien dorpen, waarvan het dorp Simmerath het centrum vormt. De gemeente heeft in totaal ruim 15.000 inwoners. Het oostelijke deel van het gemeentegebied wordt gedomineerd door de Rursee, een stuwmeer in de rivier de Roer die bij Roermond in de Maas stroomt. Sinds 2004 ligt een gedeelte van de gemeente Simmerath in het Nationalpark Eifel. Over de weg is Simmerath via de B399 en B266 2020 ruhrseete bereiken.

Het gebied van Simmerath was al in de Romeinse tijd bewoond. De gemeente lag aan een oude Romeinse verbindingsweg. Het bewijs hiervoor wordt geleverd door archeologische vondsten en niet door schriftelijke bronnen. Hierdoor is het ook niet mogelijk om een continue bewoning aan te tonen tot in de tijd van de Franken. Pas in een middeleeuwse bron uit 1342 wordt voor het eerst de naam Simmerath genoemd. Het dorp behoorde aanvankelijk toe aan de graven van Monschau, maar vanaf 1433 kwam het onder heerschappij van de hertogen van Gulik tot het eind van de achttiende eeuw. In 1794 werd het gehele gebied van de linker Rijnoever door de Franse revolutionaire troepen bezet. Hieraan kwam een eind in 1815 met het Weens congres waarop het gebied aan de koning van Pruisen toeviel. Simmerath heeft in de Tweede Wereldoorlog zwaar te lijden gehad van het Ardennenoffensief dat voor een deel op zijn grondgebied plaatsvond.


2020 stuwmeerInteressante links
www.salzgrotte-simmerath.de
www.wildpark-schmidt.de
www.greifvogelstation-hellenthal.de
www.senfmuehle.de
www.chocojacques.be
www.burgsatzvey.de
www.nuerburgring.de/fans-info/rennstrecken/grand-prix-strecke.html
www.eifelsteig.de/nl
www.eifelinfo.nl/radiotelescoop-effelsberg 


Buienradar 1

 


Het pakket:2020 Hotel
Het aantal 1 persoonskamers is maximaal 7 voor het gehele weekend.
Het maximum aantal 2 persoonskamers voor het gehele weekend is 23 kamers.
De kamers hebben een klassieke inrichting en eigen badkamer.
Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.​

 7 x 1 Persoonskamers
23 x 2 Persoonskamers
3 x Overnachtingen
3 x Ontbijt buffet
3 x 3 Gangen menu

Organisatie:
Marij Strijbos & Hans Vorrink


Routemaster:
Reno Sanders


Toerritbestanden:
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.
google maps L

2320 overzicht route

  gpx file icon smal   gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden  (Garmin kaart 2024-1)
Download hier uw routebestanden.

De routes starten bij het hotel en eindigen een stukje voor de hotel locatie.
Dit om verwarring in  het navigatie apparaat bij de start te voorkomen.

Er zijn 2 routes tw. 2320-1 en 2320-2 Voor beide routes is een K = korte versie en L = lange versie.
Gelieve 2320-1 YDCN Rondom Simmerath (vrijdagrit) op vrijdag te rijden ivm wegafsluitingen voor motoren in het weekend.
Er komt voor dit weekend een "heen" & "terug" rij route die start en eindigt bij McDonalds te Nederweert.

23-05-2023: De routes zijn zijn ook door TomTom my drive gehaald en kwam hier een kleine weg afsluiting tegen in het plaatsje Schuld in de rit 2320-2 Obere Ahr. Ik verwacht dat deze wegafsluiting geen probleem zal zijn (gemakkelijke omleiding ter plaatse).
Denk eraan dat de rit 2320-1 Rondom Simmerath op vrijdag gereden moet worden ivm weekendafsluiting voor motoren van bepaalde wegen.
Ik wens jullie een fantastisch mooi YDCN Voorjaars Weekend 2023: Eifel-Simmerath met fijne routes om te rijden en natuurlijk een zonnetje om het feest compleet te maken
Groetjes, Reno

2320 YDCN heen ± 193 km 4:15 uur
2320 YDCN terug ± 180 km 3:45 uur
2320-1 K YDCN Rondom Simmerath (vrijdagrit) ± 228 km 4:30 uur
2320-1 L YDCN Rondom Simmerath (vrijdagrit) ± 290 km 5:40 uur
2320-2 K YDCN Obere Ahr ± 225 km 4:00 uur
2320-2 L YDCN Obere Ahr ± 317 km 5:30 uur

fb logo 160Het is straks mogelijk om op Facebook via een besloten groep met alleen de deelnemers van het Najaars Weekend te communiceren. Alle deelnemers worden tzt voor deze groep uitgenodigd.


Deelnamekosten:
De beschreven prijzen zijn de prijzen per persoon per kamer.
     Prijs leden pp  toeslag  aanbetalen  restant
 1.  o.b.v 2 personen per kamer € 174,- € 0,-  € 75,- € 99,-
 2.  o.b.v 1 persoon per kamer € 202,- € 28,-  €75,- € 127,-
     Prijs niet leden pp      
 3.  o.b.v 2 personen per kamer € 204,-  € 30,-  € 75,- € 129,-
Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,- per persoon.

Betaling:
Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend van € 75,- per persoon zal de penningmeester omstreeks 28 februari 2023 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 28 april 2023 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Voorjaars Weekend dient uiterlijk 28 februari 2023 op onze rekening  NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 28 april 2023 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.


Sluitingsdatum:
Inschrijven voor deelname aan deze reis kan t/m 26 februari 2023. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken na 26 februari 2023 alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.


Verzekeringen:
Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en of annuleringsverzekering af te sluiten.


Procedures:
Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. 
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,- per persoon.


 
Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

logo diversion new