Najaars Weekend 2021: Rhön -Oberleichtersbach- D

Van 02.09.2021 10:00 tot 05.09.2021 17:00
Gezien: 2872

2130 vp
Datum: 
donderdag 2 t/m zondag 5 september 2021


Deelnemen:
 Inschrijving gesloten


Deelnemen:
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 

Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt 27 december 2020 9:15 uur het inschrijfformulier voor het Najaars Weekend. 
De meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer 1 en kies de juiste optie en kamer. Wil je met 2 personen naar het Voorjaars Weekend vul dan ook voor de 2de persoon de naam en kamer in.
Opmerkingen kunnen ook op het formulier worden vermeld.

Hotel-adres:
Hotel Rhön Hof Restaurant und Café2130 hotel Rhn
Hammelburger Straße 4
97789 Oberleichtersbach bei Bad Brückenau
Tel. 0049 9741 93790
Fax 0049 9741 5094
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.hotel-rhoenhof.de 


Hotel-info:
Dit hotel in landelijke stijl ligt in het dorp Oberleichtersbach, in het Beierse gebergte Rhön. Het biedt een eigen park, rustige kamers met een balkon en een sauna en solarium die het hele jaar geopend zijn.
2130 hotel kamer zaal
Hotel Rhönhof beschikt over ruime kamers met satelliet-tv en een moderne badkamer. Er is een gratis WiFi-hotspot in alle ruimtes.

Massages zijn op verzoek beschikbaar in de spa van het Rhönhof.

Er wordt elke ochtend een gevarieerd ontbijtbuffet verzorgd in het Rhönhof. U kunt genieten van gerechten uit het Rhöngebergte in het restaurant in traditionele stijl met een biertuin.


Toerisme:2030 gebied Rhon
De Rhön, zie de kaart, is een vulkanisch middelgebergte in het ‘drielandenpunt’
van Hessen, Thüringen en Beieren. Deze – bij Nederlanders vrij onbekende – vakantiestreek ligt ten oosten van Fulda, ca. 500 km van Utrecht via de snelweg.

Dit middelgebergte kenmerkt zich door een uniek landschap met opvallende kale toppen, lieflijke dalen, vennen en een zeldzame flora en fauna. De Rhön, dat is ruimte, mooie grasvlaktes, schaduwrijke bossen en rustige dalen met talrijke beken en riviertjes. Hier groeit en bloeit de heide, staan jeneverbesstruiken, liggen spookachtige vennen en stormbestendige bomen. Maar ook burchten, omgeven door sagen en legendes, historische plekken en gezellige buurtschappen in de ongerepte prachtige natuur. De UNESCO erkende de Rhön als biosferenreservaat. Hier gaat het om de wisselwerking van mens en natuur: de ontwikkeling van landbouw, bosbouw en het toerisme dient in harmonie met het behoud en de ontwikkeling van de natuurlijke omgeving te verlopen.


2130 toerisme

De Rhön wordt terecht beschouwd als Duitslands nr. 1 wandelparadijs.
Meer dan 5000 km gemarkeerde wandelpaden leiden door koele dalen, schaduwrijke beukenbossen en natuurlijk over de grote open plateaus die de Rhön de titel "Land van de Open Verre Weg" hebben opgeleverd.

De premium wandelroute Hochrhöner© is uitgeroepen tot mooiste wandelroute van Duitsland en loopt direct over de Wasserkuppe!
2130 Wasserkuppe wandelen


Het pakket:
Het aantal 1 persoonskamers is maximaal 9 voor het gehele weekend.
Het maximum aantal 2 persoonskamers voor het gehele weekend is 20 kamers.
De kamers hebben een klassieke inrichting en eigen badkamer.
Sommige kamers zijn voorzien van een balkon.​

9 x 1 Persoonskamers
20 x 2 Persoonskamers
3 x Overnachtingen
3 x Ontbijt buffet
3 x 3 Gangen menu

Organisatie: Hans Vorrink & Marij Strijbos


Routemaster: Reno Sanders


Toerritbestanden:
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.
gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw routebestanden.

Route preview:
google maps L

 

Oberleichtersbach – Wasserkuppe – Bischofsheim i.d. Rhön – Fladungen – Oberleichtersbach:
2130 overzicht routes


Toerritbeschrijving:
2130 Rhn rit
We kunnen hier prachtige motortoertochten maken o.a. via de ‘Hochrhönstrasse’, deze loopt door de Beierse Rhön van Bischofsheim an der Rhön naar Fladungen. Deze route is 25 kilometer lang, loopt over de centrale hooglanden van de Rhön, bekend als de Lange Rhön. Een ander mooi reisdoel is de hoogste berg, de Wasserkuppe. Vanaf de top van deze 950 m. hoge berg vond de eerste vlucht met een zweefvliegtuig plaats. Hier heb je mooie vergezichten over de omgeving en heb je lunchmogelijkheden. Vanwege de gunstige wind is het niet verwonderlijk dat juist hier het zweefvliegen werd uitgevonden. Nog altijd kan je hier de witte zweefvliegtuigen – en tegenwoordig ook bonte paragliders – door de lucht zien glijden.


 fb logo 160  Het is straks mogelijk om op Facebook via een besloten groep met alleen de deelnemers van het Najaars Weekend te communiceren.
Alle deelnemers worden tzt voor deze groep uitgenodigd.


Het weer:

Buienradar 1

 


Deelnamekosten:
De beschreven prijzen zijn de prijzen per persoon per kamer.

     Prijs leden  toeslag  aanbetalen  restant
 1.  o.b.v 2 personen per kamer   €195,-  € 0,-  €75,-  €120,-
 2.  o.b.v 1 persoon per kamer  €212,-  €17,-  €75,-  €137,-
     Prijs niet leden      
 3.  o.b.v 2 personen per kamer  €225,  €30,  €75,-  €150,-

Betaling:
Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling t.b.v het Najaars Weekend van  € 75,- per persoon zal de penningmeester omstreeks 28 maart 2021 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 28 juni 2021 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Najaars Weekend dient uiterlijk 28 maart 2021op onze rekening  NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 28 juni 2021 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.


Sluitingsdatum:
Inschrijven voor deelname aan deze reis kan tot 28 maart 2021. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken na 28 maart 2021 alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.


Verzekeringen:
Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en of annuleringsverzekering af te sluiten.


Procedures:
Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. 
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 75,- per persoon.


Deelnmerslijst:
 Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag:
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.