Toerrit 2: Betuwe rit 2021 (Bloesemtocht van 30 april 1996)

Van 15.05.2021 10:00 tot 15.05.2021 17:00
Gezien: 2930

2102 bloesem motor

Datum: zaterdag 15 mei 2021


 
Betuwe rit 2021 gaat door!


Start & eind locatie:
Mc Donald's (Tiel)
Bergakker 11
4013 CM Kapel Avezaath 


2102 logo RustWat
Lunch-locatie:
RustWat
Lingedijk 16
4152 EB Rhenoy 
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: 06-29903056


Bijzonderheden:
19 Oktober 2019 de dag dat “onze club” haar 25 jarig bestaan vierde kwam onze eerste voorzitter John Heppener naar mij toe met 4 kantjes papier met veel cijfers en wat aanwijzingen. Boven aan het blad staat:

YDCN Bloesemtocht 30 april 1996
Welkom bij de Bloesemtocht van Yamaha Diversion Club Nederland.
In de routebeschrijving kom je cursief gedrukte delen tegen. Dit zijn tips om onderweg te pauzeren, Je bent vrij om zelf uit te maken of en waar en wanneer je stopt. Veel plezier…..

De vraag van John was eigenlijk heel kort, kun jij deze route omzetten naar een digitaal rijd-baar bestand.
Tuurlijk, hoe moeilijk kan dat nu zijn. Even een uurtje achter de pc en die is klaar.
Helaas, de werkelijkheid was even anders want de afgelopen 25 jaar hebben gemeente en provincie goed hun best gedaan om de beschreven wegen in de papieren route van weleer zo om te gooien dat ik na 15 kilometer al volledig de weg kwijt was op mijn computerscherm.
Dan maar even de motor pakken en naar Tiel rijden. Gewapend met een tankmap met routebeschrijving en navigatiesysteem ben ik de strijd aangegaan. Het was een flinke puzzeltocht omdat gegevens een beetje karig op papier stonden ging het kort na de start al mis, keren, opnieuw naar laatste herkenningspunt en weer verder. Dit gebeurde tijdens de rit diverse malen en kwam uiteindelijk bij de finish op zo’n kleine 200 gereden kilometers.
Thuis de tracklogs in de pc en de route opnieuw geschreven:
Denk dat de missie goed geslaagd is om de beschreven 145km papieren route om te zetten naar een digitaal rijdbare rit van 154 km.
2102 div

Tussen de routebeschrijving de cursief gedrukte delen… 30 april 1996
De route zelf gaat niet door Gorinchem maar het is een leuk oud stadje, en er is vast een leuk Oranjefeest. Wil je Gorinchem in, volg dan de borden Gorinchem en centrum. Pik de route later op dit punt weer op…

We zijn nu in Buren, een echt Oranje stadje, met een oranje museum. Het is een heel mooi oud stadje: zeker een bezoekje waard. Ga de eerste rechts en je bent in Buren (onthoudt waar je de route bent afgegaan)

In Wijk bij Duurstede en Amerongen is het goed rusten. Zeker de moeite waard om hier de motor even aan de kant te zetten. (let op dat je in de gaten houdt waar je de route weer moet oppikken!).

Wij hopen dat jullie een plezierige tocht hebben gereden in dit prachtige stukje Nederland.
Woon jij ook in een mooie streek, zet dan ook eens een rit uit en neem contact op met iemand van de activiteitencommissie.
Wij wensen jullie een goede reis naar huis en hopen dat jullie er de volgende keer ook weer bij zijn.

Anno 2021
De start van de Bloesemtocht uit 1996 was bij Restaurant de Betuwe, helaas is het restaurant gesloten en moeten we uitwijken naar een andere startlocatie.
Wederom zijn we uitgeweken naar een Mc Donald's, ditmaal in Kerk Avezaath bij Tiel zodat de route zoveel mogelijk zijn originaliteit behoudt.

In de route zitten 2 veerponten: De kosten per motor en berijder(s) 1x € 1,40 en 1 x € 1,30
Geniet van de rit en neem ruimschoots de tijd om deze ruim 4 uur durende rit in je op te nemen.

In Arkel en Tricht zullen we iets van de originele route afwijken ivm werkzaamheden.

Reno Sanders

Ps. Woon jij ook in een mooie streek, zet dan ook eens een rit uit en neem contact op met de voorzitter van de Evenementen Commissie of toerrit-coördinator
2102 vp


Routemasters: Margriet Adamse & Reno Sanders


Toerritbestanden:
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.

Route preview:
google maps L
gpx file icon smal      gpx-bestanden
garmin2  gdb-estanden
Download hier uw routesbestanden

2102 overzicht route


Vertrektijd: Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.


Einde rit: ± 16:00 - 17:00 uur


Lengte / duur toerrit: weersverwachting
deel1: 78 km / ± 1:45 uur
deel2: 76 km / ± 1:45 uur


Deelnamekosten:
Leden: Gratis
Niet -leden: € 5,00


Procedures
Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.


 Alleen voor leden indien ingelogd.


Verslag: 
Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.