toerrit 4: Rondom Hapert

Van 12.07.2020 10:00 tot 12.07.2020 17:00
Gezien: 2918
2004 vp
Datum Zondag 12 juli 2020
Deelnemen
Start-locatie Café 't Pleintje2004start finish
Kerkstraat 51
5527 EE Hapert
Lunch-locatie Grandcafé Kruidenlucht2004lunch
Kranenberg 18
5529 NE Casteren
Eind-locatie Café 't Pleintje
Kerkstraat 51
5527 EE Hapert
Routemasters Jan de Bruijn & Titus Spee
Toerritbeschrijving 2004 molenhapert
Vanaf het vertrekpunt passeren we de molen van Hapert en rijden we richting Dalem. We kruizen de A67 en trekken de Kempen in. De rit voert ons door Bosrijk gebied. We vinden hier en daar velden en akkers. Op de velden treffen we nu Lammetjes aan welke tegen juli aardig gegroeid zullen zijn. Richting Lommel komen we conifeer en boom kwekerijen tegen. Via een lus zouden we in België aankomen. Door de corona crisis is het op moment niet mogelijk om door België te rijden. Tot onze spijt hebben we de rit aangepast. We rijden echter zo dicht langs de grens met België dat je telefoon denkt dat die in België is. Tenminste, ik kreeg een SMS “Welkom in België…” .
 1604 provincie noord brabant

Na de lunch treffen we een opener landschap aan met smalle weggetjes. Tweebaansweg voor een motor. Maar hoe twee auto’s hier moeten passeren? Voor de oplettende onder ons, passeren we Power Melk. Het melk carrousel is goed zichtbaar. Misschien wordt er wel gemolken als je er langs rijd. Vanaf nu zijn we echt weer in het Brabantse land aangekomen met velen grasvelden en veehouderijen. Op het landgoed zijn de wegen zelf nog smaller. Oppassen geblazen. Want het kruisen van een motor en auto kan wel eens krap worden. Als we in de buurt van Oirschot komen vallen de vele boom kwekerijen op. We zien in de verte de A58 die we oversteken naar ons eindpunt Hapert. Waar we aankomen nadat langs Eindhoven Vliegveld en een richting Vessem gereden zijn.

Toerritbestanden

Op verzoek worden de GPX bestanden ook per route deel aangeleverd.
In het hier te downloaden zip bestand vindt u naast de GPX bestanden ook nog het GDB bestand .
google maps L
Route preview
  gpx file icon smal  gpx-bestanden
garmin2 gdb-bestanden
Download hier uw toerritbestanden.
2004 overzicht route

De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 

Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".
Kijk hier voor meer informatie.
Vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
Einde rit ± 16:00 - 17:00 uur
Lengte / duur toerrit deel1: 69 km / ± 1:20 uur
deel2: 66 km / ± 1:15 uur
Het weer weersverwachtingBuienradar 1
Deelnamekosten
Leden Gratis
Niet -leden € 5,00
Procedures Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
Deelnmerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
 Verslag  Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.