toerrit 5: "Primeurtocht"

Van 17.08.2019 10:00 tot 17.08.2019 17:00
Gezien: 2917
1905 vp
Datum  zaterdag 17 augustus 2019
Deelnemen
Start-locatie Mc Donald'sovermacdonalds
Polderstraat 41
6666 LD Heteren
Lunch-locatie Pannenkoekenhuis De Waterspiegel
Eiland van Maurik 8
4021 GG Maurik
Eind-locatie Café Restaurant Antonn1905Antonn
Hoofdstraat 2
6671 CB Zetten
Bijzonderheden Er is een klein ommetje in de rit voor een kijkje naar kasteel Doorwerth.
Ooit  een "Vis passeerkanaal" gezien? Laat je verrassen.
Routemasters  Peter van Loon "Primeurtocht"
Toerritbeschrijving
1905kasteelDoorwerthDe rit begint bij de Mc Donald’s in Heteren, in de Betuwe.
Via  het industrie terrein komen we langs Big Rivers, alwaar de Diversion is in te ruilen tegen een Harley Davidson. Doorrijdend gaan we een stuk langs de Linge en komen we in de Heerlijkheid Hemmen, met zijn mooie landgoed en oude kerkje.
Dan rijden we een stukje dijk en gaan even de Betuwe uit en komen we bij kasteel Doorwerth, een mooi oud middeleeuws kasteeltje. We vervolgen de weg komen door Heveadorp, met zijn rieten huisjes die vroeger voor de medewerkers van Hevea waren. Via Oosterbeek komen we bij een duur straatje uit, inclusief golfbaan, waarna we Wolfheze passeren. Via Wageningen komen we weer op de dijk en kijken we uit op natuurgebied De Blauwe Kamer, alwaar we de pont nemen naar Opheusden.
1905vistrapOpheusden is een bomendorp. Hier worden bomen gekweekt die de hele wereld overgaan en aan de hoogste eisen moeten voldoen wat betreft de bacterie huishouding. Na Opheusden gaan we de dijk weer op richting het eiland van Maurik voor de lunch in pannenkoekenrestaurant de Waterspiegel. Voor wie het leuk vindt: je kunt langs het restaurant doorrijden richting de Maurikse stuw dat ook een vis-passeerkanaal heeft. Dit is een doodlopende weg.
Na de lunch rijden we verder de Betuwe door. Langs dorpjes en slingerende dijken en wegen. Het vestingstadje Buren is interessant met zijn originele marechaussee museum.
Na Tiel rijden we een stukje door de uiterwaarden en komen bij IJzendoorn de dijk weer op en passeren hier de oude kerncentrale Dodewaard, die in een rustperiode verkeert van 40 jaar. 
We vervolgen onze weg naar Antonn in Zetten naar ons eindstation voor een versnapering.
Toerritbestanden
toer1905
 gpx file icon smal gpx-bestanden
 
garmin2gdb-bestanden
De routes worden enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 
Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren
Vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
Einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
Lengte / duur toerrit deel 1: --km / ± -- uur
deel 2: --km / ± -- uur
Het weer weersverwachtingBuienradar 1
Deelnamekosten
Leden Gratis
Niet -leden € 5,00
Procedures Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
Deelnemerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
Verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .