toerrit 5: Groningen weekend rit 2

Van 29.07.2018 10:00 tot 29.07.2018 17:00
Gezien: 3892
1705 vpgroningen
Datum Zondag 29 juli 2018  (rit 2)
Deelnemen
Start-locatie Hof van Daam
Dijkstraat 57
9901 AP Appingedam
Lunch-locatie
ydcnmenu
Eetcafé 't Oal Kroegie
Marktplein 8
9545 PH Bourtange

Eetcafé 't Oal Kroegie heeft voor deze gelegenheid een aangepaste menu kaart.
Eind-locatie Italini
Rijksstraatweg 190
9752 BR Haren
Bijzonderheden  nnb
Routemasters Co Haas en YDCN noord
Toerritbeschrijving Na zaterdag 28 juli 2018 de landerijen boven de stad Groningen te hebben bezocht gaan we op zondag 29 juli 2018 het gebied onder de stad Groningen berijden.

We parkeren de motoren weer op de Overdiep 24, lopen over de brug langs de Nicolaïkerk naar de Wijkstraat en via het steegje de Olde kerkstraat naar “Hof van Daam” Dijkstraat 57, Appingedam

Na de koffie met eigengemaakt appelgebak bij het “Hof van Daam” vertrekken we vanaf de  Nicolaïkerk  langs statige borgen, molens, kerken en landerijen door de provincie Groningen.Via verschillende dorpjes zoals Woltersum, Luddeweer, Kolham en Noordbroek richting Hardenberg langs het Oldambt meer en Beerta komen we bij het dorpje Bourtange.

Bourtange is een vestingdorp in de provincie Groningen, dat tijdens de Nederlandse Opstand is aangelegd. Bourtange ligt in de gemeente Westerwolde, in de gelijknamige streek. Het is een beschermd dorpsgezicht. Het ligt vlak bij de Duitse grens in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen) de vesting Bourtange is een uniek historisch verdedigingswerk gesticht in 1742 dat zijn gelijke niet kent. Vandaag en verleden gaan perfect samen in deze sfeervolle vestingstad.Bezoekers van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. www.bourtange.nl

1805 1U kunt uw motor parkeren bij het informatie centrum (Willem Lodewijkstraat 33). Parkeren en entree is gratis. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het marktplein.Mensen die slecht ter been zijn kunnen zich laten vervoeren door een busje.We lunchen op het terras van eetcafé ‘t Oal Kroegie met uitzicht over het marktplein.www.oalkroegie.nl/

Kijk eens rustig rond er is veel te zien en tegen betaling kunt u diverse musea bezoeken.

Na de lunch gaan we via Vlagtwedde, Stadskanaal, Oud Annerveen, ZuidLaren en Onnen naar Haren waar we aankomen bij IJssalon Italini waar we na een heerlijke sorbet eventueel weer huiswaarts keren. http://www.italiniharen.nl/

Toerritbestanden Voor een complete beschrijving over de locaties en hoe daar te komen lees ook het artikel in Diversiteiten op pagina 20 en 21. Kijk hier om deze Diversiteiten te bekijken.

google maps L gpx file icon smalgpx-bestanden garmin2gdb-bestanden NT V9

NTU 2019-1

Met ingang van het huidige seizoen worden de routes enkel nog doorgerekend in het meest recente kaartmateriaal van uitgave van deze route met de instellingen zoals omschreven op onze website. Wil je de GPX/GDB route rijden en je hebt een oudere versie kaartmateriaal kunnen er verschillen ontstaan in de route. Deze verschillen mag je zelf verhelpen. 
Voor het probleemloos rijden van een rit, ga "navigeren met een track als routebasis".


kijk op: www.ydcn.nl/evenementen/toerritten/navigeren
Vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
Einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
Lengte / duur toerrit deel 1: 95 km / ± 2:15 uur
deel 2: 63 km / ± 1:30 uur
Deelnamekosten
Leden gratis
Niet -leden € 5,00
Procedures Deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
Deelnemerslijst Alleen voor leden indien ingelogd.
Verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .