toerrit 6: Noord Holland -Rondje Alkmaar-

Van 18.09.2016 10:00 tot 18.09.2016 17:00
Gezien: 4673
1606 nh bollen
datum zondag 18 september 2016
deelnemen
start-locatie  Brasserie De drie Zwanen te Purmerend
Bij de start dienen we rekening te houden met het parkeren van de motoren.
Beeld van de doodlopende Kanaaldijk waar de motoren schuin aan de linkerkant van de weg, dus de waterkant, kunnen worden geparkeerd.
 Niet parkeren op het binnenterrein, ook niet bij de drie rode parasols. Bergingsvoertuigen moeten dag en nacht in en uit kunnen rijden. Ook is het de inrit van een parkeerplaats. i.g.v. ruimtegebrek is er eventueel nog wat ruimte voor enkele motoren op het brede trottoir aan de zijkant van het restaurant.
lunch-locatie  Restaurant ’t Anker te Kolhorn
eind-locatie  't Hoorntje Horeca en Rondvaarten te Akersloot
Een eindlocatie die weet wat vermoeide motorrijders na een zware tocht nodig hebben, zoals een eigen ruimte om elkaar nog te kunnen vertellen over de ontberingen die ze meegemaakt hebben, de behoefte aan koele dan wel warme drankjes en misschien zelfs nog wel een lichte versnapering. 
Overigens is aansluitend aan de toerrit daar ook nog een rondvaart mogelijk. 
Ben je geïnteresseerd in een rondvaart op het Alkmaardermeer stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
bijzonderheden Het is niet eenvoudig het Hart van Noord-Holland in een paar woorden te vatten. Er zijn duinen, polders en veenweidegebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen en motor rijden. En er is water, heel veel water. Maar van Noordzeekust tot IJsselmeerkust vertoont dit gebied van de duinen tot en met West-Friesland ook grote contrasten. Zo kunnen dynamische, stedelijke gebieden bestaan naast ongerepte, schilderachtige dorpjes. En lege, streng ingerichte droogmakerijen liggen pal naast grillige veenweidegebieden vol met kwetterende vogels. Nee, wie op zoek is naar eenduidigheid, die heeft hier niets te zoeken. Maar wie houdt van deze bonte stoet van landschappen, dorpen en steden, kan zich uitermate goed vermaken
routemasters Dirk Witlam
toerritbeschrijving
na 60,5 km in deel 1 (Hoogwoud) is het leuk om de motor even aan de linkerkant van de weg te parkeren en de opstelling van de vele voertuigen e.d. te bekijken.
Dit is een B&B-hotel en je kunt in diverse voertuigen overnachten.  Blijf echter buiten het hek want het is niet toegestaan om als passant op het terrein te komen.  
toerritbestanden
 gpx-bestandgpx 25pen garmin2gdb-bestanden tomtom5 22pitn-bestanden
Google Maps google maps L
vertrektijd tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes
einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
lengte / duur toerrit deel 1: 68 km / ± 1:37 uur
deel 2: 69 km / ± 1:39 uur
het weer weersverwachtingBuienradar 1
deelnamekosten
leden gratis
niet -leden € 5,00
procedures deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6-8 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
deelnemerslijst