Voorjaars Weekend: Winterberg - Sauerland

Van 02.06.2016 15:00 tot 05.06.2016 10:30
Gezien: 5584
1620 vp
datum 2 juni t/m 5 juni 2016
deelnemen
deelnemen Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt  20-12-2016 om 10:00 het inschrijfformulier voor het Voorjaars Weekend. 
De Meeste gegevens zijn al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer en kies de juiste kamer. Wil je met 2 personen naar het Voorjaars Weekend vul ook voor de 2de persoon naam en de juiste kamer in. 
Opmerkingen kunnen ook op het forumulier worden vermeld.
bijzonderheden

sauerlandSlechts drie uur rijden vanaf Utrecht en je zit al middenin een van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland. Het Sauerland heeft een zeer afwisselend landschap dat voor het grootste gedeelte bestaat uit middelgebergte met toppen tot ruim 840 meter. Uitgestrekte bossen, grazige weiden, glasheldere beken en rivieren, uitnodigende stuwmeren, het Sauerland heeft het allemaal. En naast deze prachtige natuur valt er ook veel te beleven op cultureel gebied in de pittoreske dorpjes, de bedrijvige stadjes, de majestueuze kastelen en geheimzinnige ruïnes. De rijke historie van het Sauerland komt goed tot uitdrukking in de getuigen van het industriële verleden, de oude mijnen waarin sinds de middeleeuwen allerhande metalen gewonnen werden. De verwerking van die metalen tot eindproducten hebben ook hun sporen in het landschap achtergelaten, want de bossen waren van oudsher bronnen van hout om houtskool van te maken. Tegenwoordig zijn de bossen weer terug, maar natuur sauerlandhet merendeel bestaat uit naaldhout.

Door de ligging dicht bij Nederland is het gebied uitermate geschikt voor korte tripjes en langere vakanties. Alle jaargetijden valt er wel iets te beleven in het Sauerland, maar het beste seizoenen voor ons is natuurlijk het voorjaar. In deze tijd van het jaar zijn de blaadjes aan de bomen nog fris groen en kun je eindeloze motortochten maken over de redelijk onderhouden wegen.

logo Hotel Winterberg Resort

1620 kam restHotel Winterberg Resort

Wij verblijven in Hotel Winterberg Resort, omringd door prachtige bossen. Het hotel biedt uitzicht op de hoogste (842 m.) en bekendste berg van het Sauerland, de Kahler Asten, en ligt op 2,5 km afstand van de plaats Winterberg.

Faciliteiten hotel
Hotel Winterberg Resort Receptie, lift (niet alle kamers zijn per lift bereikbaar), lounge, bar, restaurant, overdekt zwembad met ligstoelen, sauna, fitnessruimte, gratis WIFI (Wlan), tuin, zonneterras, parkeerplaats. Tegen betaling: Solarium, massage.
Voor de motoren is er ruim voldoende parkeergelegenheid buiten. Wil je graag je motor binnen zetten is er plek voor ca 50 stuks.
Reserveren van een overdekte parkeergelegenheid is echter niet mogelijk.


1620 welnes  1620 gym zwem

kamers
Je zult je direct thuisvoelen op de kamer van Hotel Winterberg-resort. Deze zijn onder andere standaard voorzien van badkamer met douche en toilet, televisie met Nederlandse zenders, telefoon, zitje en wekkerradio. Daarnaast zijn alle kamers voorzien van wifi. Ook bieden bijna alle kamers een schitterend uitzicht op de bosrijke omgeving. 
het pakket
 28 x 2 persoonskamers 
3 x   1 persoonskamers
  3 x overnachtingen
  3 x ontbijt buffet
  3 x avond buffet
routemaster  Reno Sanders
toerritbeschrijving

Er is 1 aanrijroute en vanuit Winterberg hebben in 2 routes die starten en eindigen bij het hotel. Beide routes gaan door het Sauerland en verschillen grotendeels van de routes die we 5 jaar geleden hebben aangeboden.

Deel 1 (d1)

Deel 2 (d2) bestaat uit een K= korte versie of  L= lange versie van de route.

Route 1 Naturpark Homert is het gebied westelijk van Winterberg.

Route 2 Rothaargebirge  is het gebied zuidelijk van Winterberg.

  

Heenreis v.a. A44 “am Haarstrang” tankstation en verzamelpunt  
1620-heen-YDCN Winterberg 2016
230 km
 

Heen

230 km totaal

Route 1    
1620-1-d1-YDCN-Naturpark Homert
93 km

1620-1-d2-K-YDCN-Naturpark Homert

111 km

Route 1 / kort
204 km totaal
     
  1620-1-d2-L-YDCN-Naturpark Homert
206 km
Route 1 / lang
299 km totaal
Route 2    

1620-2-d1-YDCN-Rothaargebirge

109 km

1620-2-d2-K-YDCN-Rothaargebirge
145 km
Route 2 / kort
254 km totaal
     
  1620-2-d2-L-YDCN-Rothaargebirge
198 km
Route 2 / lang
307 km totaal
toerisme
Dit kasteel ligt in de plaats Bad Berleburg en wordt als één van de weinige kastelen in Sauerland nog steeds bewoond. Je kunt een rondleiding boeken om de binnenkant van het slot te bezichtigen en alles over de historie te horen.
In de Ertsmijnen in Ramsbeck kun je alles leren over de ertsenmijnbouw. Een treintje brengt je tot wel zeshonderd meter onder de grond. Hier krijg je een rondleiding en vertelt men hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd bedreven. In het bijbehorende museum kun je een uitgebreide collectie mineralen en stenen bekijken.
De Attahöhle is het grootste grottenstelsel van Duitsland. Laat je verbazen door de eeuwenoude stalagmieten en stalactieten. Saillant detail: Het grottenstelsel werd in 1907 per toeval ontdekt.
Het Streekmuseum werd in 1982 geopend en toont op een tentoonstellingsoppervlakte van meer dan 250 m² talrijke exposities, die het leven van gisteren, het harde werken en de levensgewoontes van de mensen in het dagelijks leven indrukwekkend weergeven. Het verschaft een overzicht van de levenswijze, geschiedenis en cultuur van het Waldecker Upland.
Tentoonstellingsruimten: vlasverwerking en weefgetouw-demonstraties, de zg. "opkamer", keuken, landbouwbedrijf, melkverwerking, dorpsschool, handwerk, munten, boeken, historische documenten, kleding, kisten, wintersport, slaapkamers, fauna en flora van het Upland.
toerrit-bestanden
gpx 25pgpx-bestanden garmin2GDB-bestanden tomtom5 22pITN-bestanden
Google Maps
adres gegevens Hotel Winterberg Resort
In der Renau 1
59955 Winterberg
tel.+ 49 (2981) 919-0
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Buienradar 1
deelnamekosten
prijs pp. op basis van  2 pers/kamer, leden
 € 157,--
toeslag o.b.v. 1 persoonskamer, leden
 €   45,--
prijs pp. op basis van 2 pers/kamer, niet leden  €  170,--
betaling / incasso Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling van € 80,00 per persoon zal de penningmeester omstreeks 10 februari 2016 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 15 april 2016 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling dient uiterlijk 10 februari 2016 op onze rekening (LET OP: dit is het algemene rekeningnummer, de EC rekening is opgeheven) NL83 INGB 0005 5848 53  tnv. Yamaha Diversion Club Nederland,  te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 15 april 2016 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.
sluitingsdatum inschrijven voor deelname aan deze reis kan tot uiterlijk 10 februari 2016. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.
procedure regels voor inschrijven weekenden Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annulerings-verzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen.
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 80,00 per persoon.
deelnemerslijst