Grand Cafe Het Oude Station

Adres: Stationsweg 4, 7722 HA Dalfsen, Nederland (http://www.hetoudestation.nl/)

Wij heten u van harte welkom in ons Grand Cafe

Naast het drinken van een heerlijk kopje koffie, een mooi speciaal biertje of het eten van goede gerechten na een mooie wandeling in de omgeving van Dalfsen, kunt u bij ons ook terecht voor andere gelegenheden.


1505 start logostation geelHet stationsgebouw van Dalfsen werd ontworpen door de architect Eduard Cuypers. Hij koos uiteindelijk voor een functioneel gebouw met decoratieve elementen. De gevels werden uitgevoerd in rode baksteen met houtwerk in frisse kleuren: rood, wit, en groen. Decoratief is zeker de plaatsnaamaanduiding te noemen. Deze werd uitgevoerd in sectieltegels, dat wil zeggen een groot aantal tegels vormt tezamen een voorstelling, in dit geval de plaatsnaam. Het betreft hier Jugendstil met versieringen. De architect die, aan de wieg stond van de Amsterdamse School (Nieuw Historische Stijl) is zeer in zijn opzet geslaagd betreffende het ontwerp voor het stationsgebouw te Dalfsen.
Dankzij hem is er nog steeds sprake van een markant gebouw met een uniek karakter op het platteland. Het station te Dalfsen werd in 1902 voltooid.

Routebeschrijving

Terug