Toerrit 6 Achterhoek

Van 21.09.2014 10:00 tot 21.09.2014 17:00
Gezien: 3085

1406 achterhoek vp1

deelnemen
YDCN evenementen
datum  zondag 21 september 2014
start
locatie

1481motoport-zelhem

Motoport Zelhem

Lunch
locatie
 In de Groene Jager
eind
locatie
 Locatie naar keuze op de markt in Zelhem1406 achterhoek vp
bijzonderheden

Route 6 loopt dit jaar door de Achterhoek, hoewel we ook nog een klein stukje Twente aandoen. De start is in Zelhem, bij Motoport Zelhem, waar de koffie klaarstaat.
Eigenlijk is het maken van een route door de Achterhoek/Twente niet zo moeilijk: je trekt een lijn op de kaart en kijkt welke wegen er onder liggen. Route nagenoeg klaar.
Op het eerste deel van de route ligt de beeldentuin van Anton ter Braak.
1406beeldentuinDe tuin  is voor ons open tussen 11.30 en 13.00 uur (want alleen te bezoeken op verzoek) en is zeker het bezoeken waard.
Anton ter Braak maakt bronzen beelden waarvan enig groot werk in de tuin te bezichtigen is, het kleine werk is op zijn site te zien (www.antonterbraak.com).

Na de lunch in Barchem bij “in de Groene Jager” komen we in het tweede deel in Bronckhorst, de  kleinste plaats in Nederland met stadsrechten, nu onderdeel van de gemeente Bronckhorst.

Mocht je daar al toe zijn aan een “bakske” dan zijn er een aantal uitnodigende terrassen met uitzicht op de Brink met de kerk (mérite un détour) of de diverse galerieën. Er is zelfs een museum gewijd aan Dickens.Na een kort ommetje naar de Posbank eindigt de tour weer in Zelhem op de Markt, waar bij mooi weer vast nog wel een plekje op één van de terrassen te vinden is.

Achterhoek De Achterhoek heeft een prachtig landschap waar je tot rust kunt komen of lekker actief erop uit kunt gaan. De streek ten oosten van de rivier de IJssel is algemeen bekend als de Achterhoek: een streek met bossen, landgoederen, kastelen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes. De bevolking woont in lieflijke dorpen of in fraaie historische stadjes. Het kleinschalige en vriendelijke karakter maken de streek een ideale plek om op verhaal te komen. De prachtige natuur leent zich perfect om lekker te gaan fietsen of wandelen, maar ook met de motor is het een genot om doorheen te rijden.
Kortom, kom en geniet!
routemasters  Willem Zilverschoon
Toerrit bestanden
gpx 25pGPX-bestanden garmin2Garmin-bestanden tomtom5 22pTomTom-bestanden
Google Maps  google-maps-L
vertrektijd  tussen 10.00 en 11.00 uur in kleine groepjes
einde rit  ± 16.00 - 17.00 uur
lengte / duur rit deel 1: 82 km / ± 1:43 uur
deel 2: 79 km / ± 1:40 uur
het weer Weer-logo2
deelnamekosten
leden: gratis
introducé: €4,00
procedures  deelnemen aan YDCN toerritten
deelnemerslijst