17 t/m 20 mei 2013: Kampeer weekend 2013

Van 17.05.2013 17:00 tot 20.05.2013 16:00
Gezien: 3557

Lustrum!

1310 d n hoenderhof

Dit jaar is het de 10de keer dat leden van de YDCN hun kampeerspulletjes uit de kast halen om gezamenlijk met familie en clubgenoten een gezellig pinksterweekend samen vertoeven op een camping ergens in het land. Een lustrum dus!
Dit jaar wordt de YDCN "partytent" geplaatst bij minicamping "d'n Hoenderhof" nabij het Brabantse plaatsje Venhorst. Venhorst ligt te midden van een uitgestrekt, droog en schraal landbouw-ontginningsgebied met rechte wegen en paden, waar de intensieve veehouderij de boventoon voert. Niettemin zijn er enkele interessante zaken te zien in dit uitgestrekte peellandschap. Filmpje van D'n Hoenderhof 


anwbVenhorst ligt op de Peelhorst, wat inhoudt dat de oeverwal van de Maas dicht aan de oppervlakte ligt: de akkers zijn bezaaid met afgeronde keitjes. Er zijn diverse beekjes die in westelijke richting van de Peel af stromen naar de Aa, zoals de Burgtse Loop, de Rietvense Loop en de Noordkantse Loop. De Rietvense Loop komt van het Peellandschapspark Voskuilenheuvel, een gebiedje van 15 ha, waarin een ven, een stukje heideveld, en wat naaldbos ligt. Ten oosten van Venhorst loopt ook het Defensiekanaal, dat fraai begroeide oevers heeft.

 

logo-new-org-white-180De vaste kampeerders weten inmiddels wel hoe het er tijdens deze weekenden aan toegaat. Even een korte toelichting voor (nieuwe) leden die voor het eerst willen deelnemen aan het kampeerweekend. Dit weekend zijn alle familieleden, ongeacht hun leeftijd, welkom. Natuurlijk kun je ook als single meedoen aan deze kampeerhappening! Je zorgt zelf voor een tent c.q. caravan en alle kampeerbenodigdheden. Een auto, voor het verplaatsen van de sleurhut of tent, is bij dit weekend een geaccepteerd vehikel. De organisatie verzorgt alle maaltijden en drank. Alle maaltijden worden gezamenlijk gebruikt. Hiervoor wordt meestal een grote tent met tafels, stroom, koelkasten e.d. geregeld.
Er worden twee toertochten uitgezet, voor de niet-rijders en kinderen wordt in overleg een activiteit gepland. 


Hou je van gezelligheid maar ben je enigszins gehecht aan een "normaal" bed, ben je van harte welkom. Camping "d'n Hoenderhof" heeft namelijk ook de beschikking over een groepsruimte die speciaal voor ons gereserveerd is.

 

Activiteiten in de omgeving.
Natuurlijk komen we voor het motorrijden, maar als je genoeg hebt gereden dan is het een aanrader om de grote Peel eens van dichtbij te zien. Er zijn wandelroutes uitgezet voor jong en oud, voor de gevorderde en de amateur loper maar Let op! Van 15 maart tot 15 juli zijn grote delen van het park afgesloten voor bezoekers waar je overigens gratis in mag. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland! Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant.

Het pakket
• 3 x Overnachtingen
• Ontbijt op zaterdag, zondag en maandag
• Vrijdagavond: Broodjes met worst
• Zaterdagavond: Barbecue
• Zondagavond: verrassings diner
• Inclusief koffie, thee , fris, bier en wijn tot het op is

Accomodatie
IMG 1224 Small
Zelf meenemen, tent, caravan, camper, kinderen, oma's en opa's (om de auto/camper te rijden en op de kinderen te passen). Het is echter wel een motor weekend dus zaterdag en
zondag gaan we wel met de brommer rijden. Denk je....ik zou wel eens willen weten waarom die kampeerweekenden zo populair zijn, maar je hebt geen tent of caravan. Dan is dit de kans om dat eens te ervaren. Camping de Hoenderhof beschikt namelijk over een groeps-accommodatie met 2 slaapzalen, één ruime slaapzaal voor ongeveer 18 personen en een slaapzaal voor 4 personen. De verblijfsruimte met daarin een keuken en een gezellige zithoek. De volledig ingerichte keuken is voorzien van pannen, servies, bestek, kookgelegenheid, koelkast en diepvries. Verder is er een toilet met wastafel aanwezig.

Het enige dat je mee moet nemen is beddengoed (slaapzak en kussen). De avonden worden gezamenlijk doorgebracht in de partytent op het YDCN kampeer terrein en natuurlijk maak je ook gebruik van het pakket dat we je aan bieden.

Daggasten
Ook is het mogelijk om, zonder overnachting, alleen de toertochten mee te rijden en eventueel aansluitend een warme hap mee te eten.
Als je een dagje mee wilt rijden en daarna ook mee wilt eten, dat kan! Geef vóór zondag 12 mei 2013 aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door welke dag(en) je mee wilt eten en met hoeveel personen.
De prijs is € 17,00 pppd. De deelnamekosten (dag-gast) dienen vóór 16 mei te worden overgemaakt op Giro 7859986 t.n.v. Yamaha Diversion Club Ned EC in Almere o.v.v. lidnummer en 'Dagmenu'.

Betalingen
Het verschuldigde bedrag dient vóór 15 april 2013 te worden overgemaakt op giro 7859986 tnv YAMAHA DIVERSION CLUB NED EC te de Lier ovv lidnummer en evenement.

Deelnamekosten

YDCN leden €  90,00
Introducé € 103,00
Kinderen 2 t/m 11 €  22,50
Kinderen 12 t/m 16 €  45,00
Toeslag Groeps-accommodatie €  23,00
Dag-gast inclusief maaltijd en drank €  17,00

Organisatie
Ron en Maria Wiltink

Routemasters
Rob Meulenberg en Reno Sanders

toerritbeschrijving

de routes starten en eindigen bij camping de Hoenderhof te Venhorst.
Er zijn 2 veerpontjes in route 3 opgenomen

route-preview 1


route-preview 2


route-preview 3

mapsource 25p

mapsource 25p

mapsource 25p

google-maps-logo

 

google-maps-logo

 

google-maps-logo

Garmin-gdb garmin2
gpx-bestanden gpx 25p   TomTom-itn tomtom5 22p

Tip! 

Als je geregistreerd bent, kun je met je inlog hieronder de deelnemers van dit evenement zien.

 


logo diversion new