2022 1 vp

toerrit 2: Wie sjoen us Limburg is II

Van 21.05.2017 10:00 tot 21.05.2017 17:00
Gezien: 4618
1702 vp l
datum zondag 21 mei 2017
deelnemen
start-locatie De Sjmied
Hoogstraat 45
6245 LT Eijsden
lunch-locatie
Dirkstraat 2,
6367 HW Ubachsberg
De lunch locatie is op de hoogte van onze komst. Kijk hier voor de menu kaart
eind-locatie De Biesenhof
Biesenweg 1
6164 RB Geleen
bijzonderheden 1702 L vakwerkZuid-Limburg is een uniek stukje Nederland. Bekend om het groene golvende heuvelland, de vele kastelen en vakwerkboerderijen, zijn heggen, bloeiende boomgaarden, graften, en holle wegen, de bijzondere natuur (zoals de korenwolf en de oehoe), de rijke Limburgse taal, cultuur en tradities. Deze unieke eigenschappen maken dat Zuid-Limburg een gebied is met een geheel eigen identiteit. Niet voor niets heeft dit gebied het predicaat 'Nationaal Landschap' gekregen, een titel die alleen aan bijzondere landschappen gegeven wordt en waar alle Zuid-Limburgers trots op mogen zijn.
routemasters Reno Sanders
toerritbeschrijving 1702 limburgslandschapInmiddels is het alweer 7 jaar geleden dat we met de YDCN in Zuid Limburg zijn geweest.
Voor velen is een ritje naar het Zuid Limburgse heuvelland al snel een flinke reis. Maak er een heerlijk en relaxed weekend van en geniet van een overnachting in één van de vele kleine dorpjes.
Door fris aan de start te verschijnen kun je optimaal genieten van een geweldige rit door het Limburgse landschap.
Een route-preview uit 2010 vindt je hier.
 
De route “Wie sjoen us Limburg is” gaat van start bij “de Sjmied”, een typisch bruin café in de Limburgse plaats Gronsveld. Direct na de start in het naburige dorpje Rijckholt rijden we langs het eerste van de vele kastelen dat Limburg rijk is. Stap niet bij het passeren van elk kasteel van je motor want voor dat je het weet zal de duisternis zijn intreden doen. 
Na 47 kilometer van de start komen we langs landgoed Wingbergerhoeve, die in het route bestand staat aangegeven als IJs-stop. Ben je een ijsliefhebber en is er ruimte om je motor te parkeren en één van de rijen minder dan 10 meter lang is, stap dan even van je motor om te genieten van deze Limburgse traktatie. Geen ijsliefhebber? Geniet dan van de show die ze ervan maken om de lekkernijen te verkopen.
 
Oh ja...doe maar een klein ijsje, want 20 kilometer later komen we bij onze lunchlocatie.
1702 mergelgroeve 
Tijdens het 2de deel van deze rit in het buurtschap 't Rooth zien we nog één van de laatste mergelgroeves die ons land rijk is en rijden we langzaaamaan noordelijker en verlaten we het Mergelland.
Kleine dorpjes die lijken op openluchtmusea zullen we aan ons voorbij laten gaan.
 
Was het toch allemaal te druk in het toeristisch Mergelland? Voor een drankje, hapje of een heerlijke ijscoupe kunnen we ons helemaal laten gaan op de eindlocatie “De Biesenhof”.
 
StiltegebiedTijdens deze 131 kilometer lange rit heb ik geprobeerd de Mergellandroute zoveel als mogelijk te vermijden zodat we de “minder” drukke en bezochte delen van Limburg kunnen ontdekken. 
Maak regelmatig een kleine stop en geniet van wat je ziet.

We komen regelmatig een bord stiltegebied tegen. 
Lees hier de regels over een stiltegebied.
Let op! Gemotoriseerd verkeer is alleen toegestaan op de daarvoor openstaande wegen, dus niet ‘off the road’ en niet in de vorm van een toertocht of wedstrijd. 
Je rijdt hier dus individueel rustig en beheerst met enkele motoren!
 
1702 heuvellandDe wegen zijn op sommige plaatsen smal en bevuilt met kiezels, zand en afval van bomen. Houdt rekening met je snelheid, vooral op de grotere toeristische wegen zullen regelmatig snelheidscontroles plaats vinden en na elke heuvel kan een wielrenner zomaar voor je voorwiel staan.
Tijdens de weekenden moet er rekening mee gehouden worden dat er veel activiteiten plaats vinden. Zuid-Limburg is bijzonder geliefd bij de wandelaars, fietsers, motorrijders, auto clubs en andere bezoekers die dit prachtig stukje land op ieders wijze willen ontdekken.
toerritbestanden
 gpx-bestandgpx 25pen garmin2gdb-bestanden tomtom5 22pitn-bestanden gpx file icon smalgpx-track

Google Maps google maps L
vertrektijd Tussen 10:00 en 11:00 uur in kleine groepjes.
einde rit ± 16.00 - 17.00 uur
lengte / duur toerrit deel 1: 65 km / ± 1:40 uur
deel 2: 65 km / ± 1:50 uur
het weer weersverwachtingBuienradar 1
deelnamekosten
leden gratis
niet -leden € 5,00
procedures deelnemen aan YDCN toerritten
We adviseren om in kleine groepjes te rijden, 6 motoren is ruim voldoende voor een plezierige rit voor iedereen. Dat is niet alleen veiliger maar geeft ook minder irritatie bij het overige verkeer en de plaatsen waar we doorheen rijden. Graag ook rekening houden dat we in kleinere groepjes bij de lunchlocatie aankomen. De locaties zijn weliswaar op de hoogte van onze komst, maar we zien steeds vaker dat we als hele groep 30 – 40 personen tegelijk op de lunchlocatie aankomen.
Probeer hier rekening mee te houden.
deelnemerslijst  Alleen voor leden indien ingelogd.
verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .