2019 1

Reanimatie & HEMO: zondag 12-02-2023

HEMO - help een motor ongelukMet de motor op pad. Heerlijk uitwaaien, leuke bochtjes, mooie wegen, maar wat als er eens iets mis gaat? Pech, daar komen we vaak wel uit, met of zonder hulp van de Wegenwacht of een dergelijke organisatie. Maar wat als je nu een wondje oploopt of er een ongeval gebeurt en er vallen gewonden. Wat dan te doen…?
Workshop Reanimatie - Herkennen circulatiestilstand, Alarmeren, Reanimeren, AED, Burgerhulpverlening.
Dit zijn de kernwoorden als het om reanimatie gaat.

2316 AED
Regiocafé: zaterdag 11-03-2023
Ook dit jaar hebben we weer een Regio Café op het programma staan.
Gezellig onder het genot van een kop koffie (of iets anders) bijpraten, of gewoon eens kennismaken met andere leden van onze fantastische club.
ALV & 5de ALV-toerrit: zaterdag 22-04-2023
Tijdens de Algemene Ledenvergadering 2023 zal onze secretaris "Willem Zilverschoon" zijn funtie neerleggen. Wie o wie gaat de werkzaamheden als club secretaris m/v van Willem overnemen?

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Iedereen heeft een lijstje met voornemens: twintig kilo afvallen, aardig zijn tegen iedereen, stoppen met roken en nog zowat. Komt het allemaal uit? Daar heb je zélf een erg belangrijke inbreng in.
Vacatures.
Ik weet er nog wel één: de club is al een tijd vergeefs op zoek naar versterking van de gelederen. Misschien loop je al met de gedachte om iets voor de club te gaan doen en dan zou dit een prachtig (en ook prima uitvoerbaar) voornemen kunnen zijn voor 2023.
Vacature Tourcoördinator.
Zo zijn we al een hele tijd op zoek naar een toercoördinator. Margriet Adamse heeft dat een hele tijd gedaan. Zodanig goed, dat bij de ritten de deelnemers zich niet hoefden af te vragen of de koffie en het gebak bij de start er wel zou staan, de lunch geregeld was en ook de afsluiting in orde was. De routemasters leverden de informatie voor route en horeca, maar Margriet zorgde ervoor, dat het allemaal naadloos geregeld was.
De toercoördinator regelt de afspraken met o.a. de horeca. Daarvoor hoef je niet op pad: een telefoon, computer met internet voldoet prima.
Alle pogingen voor opvolging via alle kanalen leidden tot niets! Iets voor jou?

Het bestuur is bovendien op zoek naar twee bestuursleden.
Sinds de ALV van 2021 kent het bestuur (bestaand uit vijf leden) een vacature. Rik Nooter zou in 2020 aftreden als bestuurslid maar bleef nog een jaar aan, omdat er geen opvolger voor hem was. Ook bij de ALV van 2021 had niemand zich gemeld…
Secretaris.
Het bestuur heeft een vast roulatie schema en in 2023 ben ik aan de beurt om af te treden na dertien jaar het secretariaat gedaan te hebben.
Het zal toch niet gaan gebeuren, dat het bestuur van de YDCN met drie leden en twee vacatures verder moet?

Neem als voornemen een bestuurs- of commissiefunctie voor 2023 op in jouw lijstje. Je krijgt dan een rol in het hart van jouw club, met directe invloed op het reilen en zeilen daarvan!
Je levert wel wat kostbare vrije tijd in maar je krijgt en ook veel voor terug in de vorm van persoonlijke contacten en blije leden bij de vele evenementen van onze club.

Stel mij niet teleur!
Met de beste wensen en veel veilige kilometers,
Willem Zilverschoon, secretaris.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


2311 vp
vrijwilligers
Voorjaars Weekend: 1 T/m 4-06-2023 Voorjaars Weekend Simmerath -D-
Hotel Seemöwe in Simmerath stond al eerder op onze YDCN agenda, maar heeft door de bekende omstandigheden geen doorgang kunnen vinden. Komend jaar gaat het dan toch gebeuren en gaan we de omgeving rondom Simmerath in de Eifel beter leren kennen. Met burchten, grotten, oude mijnen, stuwmeren en nog veel meer is de Eifel een afwisselend mooi gebied en voor ieder wat wils.

Aanmelden/inschrijving: zondag 25-12-2022 vanaf 9.00 uur t/m zondag 26-02-2023
2020 logoseemowe
Najaars Weekend: 31-08 t/m 3-09-2023 -Ludwigswinkel -D-
Pfälzerwald/Nordvogesen, eindeloze bossen, zonnige dalen, machtige rotsformaties, kronkelende wegen en legendarische kasteelruïnes maken dit tot het grootste aaneengesloten bosgebied van Duitsland.

Aanmelden/inschrijving: zondag 25-12-2022 vanaf 9.15 uur t/m zondag 26-03-2023
2330 logo

-medio februari meer informatie- 
Toerrit 1: maandag 10-04-2023
Toerrit 2: zondag 21-05-2023
Toerrit 3: zaterdag 24-06-2023
Toerrit 4: zondag 23-07-2023
Toerrit 5: zaterdag 12-08-2023
Toerrit 6: zondag 8-10-2023

 
SMOELENBOEK
Hoe vaak heb je niet dat je tijdens een toerrit of weekend denkt, hoe heet hij/zij ook al weer of wie is dat toch? Met het YDCN "SMOELENBOEK" kunnen die vragen snel tot het verleden behoren.
Kijk hier hoe jij je "smoeltje" een eigen identiteit kan geven.
yam smoelenboek
   
Wil je ook iets betekenen voor onze club?
Tijdens de Algemene Leden Vergadering worden elk jaar vrijwilligers gevraagd voor de Kas commissie. Iets voor jou?
Ook het verzorgen van een toerrit behoort tot het vrijwilligerswerk. Interesse?
Kijk hier voor de contact gegevens.