2021 2 vp

 

Vanaf heden zullen alle komende toerritten doorgaan!

Toerrit 3: Veenroute Drenthe   zondag 13 juni
Van origine is de Veenroute een Veenvaart.

Eén van de dingen die de Veenroute bijzonder maakt, is dat deze nieuwe vaarroute dwars door de Hondsrug gaat. De Hondsrug is uniek door zijn ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijden. Met het bijna een kilometer dik ijspakket dat 370.000 jaar geleden vanuit Scandinavië over Noord-Nederland schoof, kwamen enorme (zwerf)keien mee. Van Groningen tot Coevorden is nog een ‘litteken’ van dit natuurgeweld te zien in het landschap: de Hondsrug.
Met het oog op de turfwinning is in de tweede helft van de 19e eeuw al eens geprobeerd om een vaarweg door de Hondsrug aan te leggen, maar zonder succes. De kanaalmaatschappij stuitte op dikke keileemlagen: een mengsel van grind, (zwerf)keien, zand en leem die de aanleg bemoeilijkten. Bovendien kwam het kanaal zo hoog te liggen dat het beoogde veengebied niet ontwaterd kon worden. Maar met nieuwe technieken en machines is het in 2012 wel mogelijk gebleken om een vaarweg dwars door de Hondsrug te realiseren.

Wij varen niet, maar rijden door deze prachtige omgeving.

2103 vp
Toerrit 4: Puzzelrit & Barbecue zondag 18 juli
Puzzelen (tijdens het rijden) op je motor is een bezigheid die je beter niet kan doen, puzzelen na een stukje motor rijden kan daarentegen heel ontspannend zijn. Laat je dit jaar verrassen wat de routemasters voor jou in petto hebben! Wordt het echt puzzelen of relaxed rijden?
In ieder geval is er voor de liefhebber (tegen betaling) achteraf een barbecue.
ChromeBurner Motorgear: Extra toerrit zaterdag 31 juli
Zaterdag 31 juli starten we deze bonus rit bij onze nieuwe sponsor ChromeBurner Motorgear

Vacature Toerritcoordinator (m/v)
De Evenementencommissie van de YDCN regelt met hulp van de leden de invulling van de Evenementen-kalender. De commissie bestaat naast de voorzitter uit een weekendcoordinator en een toerritcoordinator. De toerritcoordinator is de verbindende schakel tussen routemasters en voorzitter. Als Toerritcoordinator ontvang je informatie van de routemasters over start-, lunch- en eindlocatie en maakt vervolgens met deze locaties afspraken.
Hierbij is van belang dat budgetten niet worden overschreden.
Een uitvoerige taakomschrijving kan opgevraagd worden en zal tevens in de volgende Diversiteiten verschijnen.

Ben jij de persoon die hier een uitdaging ziet, laat het weten en stuur een reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groet,
Henny Plant

vrijwilligers

 

SMOELENBOEK
Hoe vaak heb je niet dat je tijdens een toerrit of weekend denkt, hoe heet hij/zij ook al weer of wie is dat toch? Met het YDCN "SMOELENBOEK" kunnen die vragen snel tot het verleden behoren.
Kijk hier hoe jij je "smoeltje" een eigen identiteit kan geven.
yam smoelenboek
   
Wil je ook iets betekenen voor onze club?
Tijdens de Algemene Leden Vergadering worden elk jaar vrijwilligers gevraagd voor de Kas commissie. Iets voor jou?
Ook het verzorgen van een toerrit behoort tot het vrijwilligerswerk. Interesse?
Kijk hier voor de contact gegevens.