2021 2 vp

Hier staat de uitleg over het gebruik van de videovergadering middels Zoom. Verder naar beneden nog de nieuwsbrief

Hoe werkt Zoom?
Om een vergadering via Zoom te volgen wordt geadviseerd om een laptop gebruiken. Voordeel van een laptop is de ingebouwde microfoon, webcam, groot scherm en alle functies. Heb je geen laptop, geen probleem. Zoom is ook eenvoudig te gebruiken met een smartphone of tablet. 

Om aan een vergadering deel te nemen, krijg je van de YDCN een vergadernummer (meeting ID van 11 cijfers) en een wachtwoord (passcode van 6 cijfers). Ook kun je via het aanklikken van een link in de vergadering komen. Dit is de makkelijkste manier om deel te nemen.

Je hoeft voor het gebruik van Zoom geen account aan te maken en je ook niet te registreren. Je moet wel een naam opgeven hoe je zichtbaar wilt zijn in de vergadering. Advies voor de YDCN vergadering, gebruik je voornaam en achternaam.

Installatie
Op een smartphone en tablet, ga naar de appstore (Appleen playstore (Android). Of zoek naar Zoom in de store als de link niet werkt.
Door aanklikken op een vergaderlink zal Zoom vragen om de software te mogen installeren.
Op YouTube zijn er meerdere filmpjes die een uitleg geven. Deze is kort en krachtig.
https://www.youtube.com/watch?v=0rUE3tHHULk  

Ikzelf heb nog kort handleiding in PDF gemaakt een soort handleiding gemaakt met een aantal schermafdrukken die je tegenkomt bij de installatie. Voor de handleiding klik hier.
Met deze link kun je Zoom testen : https://zoom.us/test  en installeren.
Zie de handleiding in PDF met schermafdrukken.

Aanmelden ALV
Via de website graag aanmelden voor de ALV. En dan maken we er een mooie vergadering van.

Mocht je vragen hebben, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ik zal per mail of telefonisch contact opnemen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur YDCN 

DE NIEUWSBRIEF

Beste leden,

Op 10 oktober is de uitgestelde ALV gepland. Het bestuur constateert uit de media dat het aantal besmettingen met Corona weer snel oploopt in het land. Mede misschien ook door de onzekerheid van het virus waren het aantal aanmeldingen voor de ALV nog erg laag.

Als bestuur willen we de ALV wel laten doorgaan maar we gaan het noodgedwongen wel anders doen. We hebben gekozen om de ALV digitaal te gaan doen. Dus 10 oktober gaat gewoon door. De leden kunnen zich blijven aanmelden voor de ALV vergadering en wij kunnen als bestuur de verantwoording afleggen over het jaar 2019.

Hoe gaat we dat dan doen?
Het bestuur gaat de vergadering organiseren via ‘Zoom’. Dit hebben we met een kleine groep getest en alle techniek blijkt te werken. Het programma ‘Zoom’ kan op een laptop, telefoon of tablet worden gebruikt. Leden hoeven geen account aan te maken om ‘Zoom’ te gebruiken en kunnen toch een vergadering bijwonen. Dit maakt het voor bijna iedereen ook mogelijk om te gebruiken.
Wij als bestuur zullen middels een presentatie naar de leden een uitleg geven. Leden kunnen ook tijdens de vergadering vragen stellen die het bestuur kan beantwoorden.

Website YDCN
Op de website zal een uitleg komen staan hoe ‘Zoom’ gebruikt kan worden. Ook de mogelijkheid om dit vooraf te testen zodat leden niet alleen op de dag zelf dit hoeven uit te zoeken.
Wel moeten leden zich vooraf aanmelden voor de ALV. De aangemelde leden zullen vooraf met een mail de inloggegevens voor de vergadering ontvangen.

Veiligheid Zoom
In de media is Zoom een enkele keer negatief in het nieuws geweest. Mede door een vergadering via sociale media openbaar te delen en het verkeerd gebruikt van de mogelijkheidheden. YDCN zal gebruik maken van een betaalde account waardoor alle mogelijkheden en veiligheidseisen aanwezig zijn. Wij zien daarom het gebruik van Zoom als veilig. Ook het gebruikersgemak voor ons als voor de leden is de reden dat we Zoom willen gebruiken.

Aanmelden
Via de website graag aanmelden voor de ALV. En dan maken we er een mooie vergadering van.

Het bestuur