Yamaha model XJ6 Diversion 2015 007

Buitenland Weekend 2017: Eppelborn -Saarland-

Van 31.08.2017 15:00 tot 03.09.2017 10:00
Hits: 11
Saarschleife
datum 31 augustus t/m 3 september 2017
deelnemen  
deelnemen
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt  -------------- het inschrijfformulier voor het Buitenland Weekend. 
De Meeste gegevens zijn dan al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer en kies de juiste kamer. Wil je met 2 personen naar het Buitenland Weekend vul ook voor de 2de persoon naam en de juiste kamer in. 
Opmerkingen kunnen ook op het forumulier worden vermeld.
bijzonderheden
Het Saarland is de kleinste Duitse deelstaat tegen de grenzen met Frankrijk en Luxemburg aan. Het gebied is in de loop der geschiedenis afwisselend Frans en Duits geweest. Sinds 1957 behoort het weer bij Duitsland. Door de staat meandert de rivier de Saar en de hoofdstad is Saarbrücken.
hotel
1730 hotelDit gezellige hotel wordt beheerd door een familie en is centraal gelegen in het centrum van Saarland. Het Eppelborner Hof biedt gratis gebruik van de sauna, het solarium en de fitnessruimte.
 
De kamers zijn voorzien van een klassieke inrichting, Ze beschikken over een minibar en een eigen badkamer met douche.
 
In aanvulling op de wellness-faciliteiten, biedt Eppelborner Hof tevens een schoonheidssalon en massagebehandelingen. 

Rathausstraße 1-3
66571 Eppelborn 
Telefon 0 68 81 / 89 50
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
het pakket
 3 x overnachtingen
 3 x  ontbijt in buffet vorm
 3 x  diner in buffet vorm (koud en warm)
Het maximum aantal deelnemers is --- personen.
toerisme 1730 saarlandNaamgever van het gebied de rivier de Saar
De Saar heeft er miljoenen jaren voor uitgetrokken om zijn weg tussen het steen door te banen. Vandaag is het een adembenemend natuurverschijnsel. De vrijwel ronde bocht in de Saar kan per fiets, te voet, en mogelijk ook voor een deel met je eigen motor verkend worden. Het mooiste zicht op de Saarschleife hebt je vanaf het uitzichtpunt Cloef in Orscholz.
De rivier meandert heel scherp door het landschap. Een ander natuurlijk hoogtepunt of liever, dieptepunt, is de bij Niedaltdorf gelegen druipsteengrot met stalagmieten, stalactieten en verkalkte planten.

Natuurpark Saar-Hunsrück
Het Sankt Wendeler Land met daarin de toeristische trekpleister de Bostalsee en een aantal gezellige stadjes. St. Wendel heeft een mooi gerestaureerde binnenstad met ontzettend leuke terrasjes. In Marpingen staat het Hiwwelhaus Garten der Kuenste front largeAlsweiler een volledig authentiek boerenhuis uit 1711.

Bijzonder is het 15 km lange pelgrimspad van de 6e eeuwse heilige Wendelinus van Tholey dat via Alsweiler en Winterbach naar St. Wendel loopt. Tholey is een stadje op het kruispunt van twee Romeinse wegen. Ook staat daar het oudste klooster van Duitsland: St. Mauritius. De Bostalsee is een watersportparadijs met campings aan het water.


Saarschleife
Maakt niet uit van welke kant je de Saarschleife benadert, de bocht weet hoe hij de spanning moet opbouwen! Het mooie gemengde bos komt heel normaal over en verspert het uitzicht, en dan... gaat het doek op: OHHHH! Pas op het laatste nippertje gaat er een wereld open! Een schitterend uitzicht dat nooit verveelt!

Saarschleife3Afhankelijk van het jaargetijde is dit zoekplaatje makkelijk of juist moeilijk. Voor degenen die voor het eerst de Saarschleife bezoeken, kan het in de zomer een uitdaging zijn. Je zoekt naar de burcht Montclair op de bergrug die de Saarschleife zo teder omsluit.
Daar issie! Zo klein van bovenaf. Je hebt er een local voor nodig om het kleine pontje Welles vanaf het uitzichtpunt te zien. De pont vervoert alleen wandelaars en fietsers van de ene naar de andere oever. Wil je oversteken? Trek aan de bel op de aanlegsteiger! Waar vind je dat nog zo?
Een leuke attractie in het gezondheidscentrum Saarschleife is het 300 m² grote golfslagbad. Een verwarmd buitenzwembad met massagestralen, sauna, solarium en hot stone massages.

Saarbrücken ligt vlakbij de grens en weet het beste van Duitsland en Frankrijk te combineren. Een heerlijke oude stad met kronkelende steegjes en op iedere hoek een terras of een eethuisje. De bouwstijl van Saarbrücken is grotendeels barok en dat is vooral te zien op de Saarbrückenplatz, de Schloßplatz en de Ludwigplatz. Hoogtepunten van de stad zijn de St. Johanner Markt, het kasteel en de Ludwigskirche. Leuk is ook de brug uit 1546 die het kasteel met het theater verbindt. Zo’n 15 km buiten de stad ligt de Völklinger Hütte. Dit is een voormalige staalfabriek die in zijn geheel in oorspronkelijke staat bewaard is gebleven. Daarom staat de fabriek ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Romeinse villa´s en kastelen van de adel
Romeins erfgoed is er overal in de regio, maar zeer bezienswaardig is het archeologiepark Villa Borg in Perl-Borg en de Villa Nennig in Perl-Nennig. Deze laatste heeft vrijwel complete vloermozaïeken uit de 2e eeuw. Een mooi voorbeeld van een geheel in barokstijl opgebouwde binnenstad is Blieskastel. Prachtig is de rechthoekige paradeplaats, omzoomd door barokke huizen, maar ook het stadhuis, de kerk en vooral het Wallfahrtskloster zijn zeer de moeite waard.
Door heel Saarland heen staan talloze kastelen en burchten. Burg Kirkel biedt een prachtig uitzicht op de rotsformaties van het Kirkeler Woud. Burg Montclair ligt op een bergrug waar de Saar vrijwel helemaal omheen stroomt. De burcht is alleen te voet of per fiets te bereiken. Aanrader: de zelfgebakken koeken in het cafeetje in de toren.

IJzersmelterij te Vlklingen Unesco Wereldarfgoed
Themapark en openluchtmuseum over de ijzer-, staal- en industriecultuur

Het complex werd in 1986 stilgelegd en tot beschermd monument verklaard. Wat ooit in 1873 als staalfabriek in de bloeiperiode van de ijzer- en staalindustrie begon, is nu de enige overlevende in zijn soort ter wereld en een bloeiend, eenentwintigste-eeuws cultureel centrum.
Op een terrein van ruim 600.000 m² verbindt een wegennet van meer dan 5 kilometer de vroegere werkplaatsen met elkaar. De toegankelijke hoogovengroep met een 40 meter hoog panoramaplatform, de enige hellende lift ter wereld en de 6.000 m² grote blaashal zijn nog maar voorproefjes op de hoogtepunten van de rondleiding in dit gigantische industriecomplex.

Museum Slot Fellenberg te Merzig.
Op smalle paden loopt de bezoeker onder de oude bomen door gulle Efeuflächen. Tijdens de inval hij kan vertrekken ongestoord de beelden lijken te exposeren de beroemde Saarland kunstenaars links en rechts van het pad. Onder hen zijn over het werk van Leo Kornbrust, Liselotte netwerk Paulik, Heinz Oliberius, Paul Schneider, Thomas Link en Gerard Höweler. Het is in de ware zin van het woord - een "Garden of Arts"!

routemaster  Reno Sanders
toerritbeschrijving
De routes starten en eindigen een stukje vanaf de hotel locatie. Dit om verwarring in Navigatie apparaat te voorkomen.
Er zijn 2 routes, elke route is opgesplitst in 2 delen. deel 1 = d1 en deel 2 = d2. Voor het rijden van het 2de deel van elke route kun je kiezen tussen een K=korte variant of L=lange variant.

Er is geen aanrijroute naar het hotel beschikbaar.

     
     
toerritbestanden
gpx 25p gpx-rit garmin2 gdb-bestanden

tomtom5 22p itn-bestanden

gpx file icon smal gpx-track
Google Maps
adres gegevens  
het weer Buienradar 1
deelname kosten
      nachten prijs leden per persoon toeslag
1. o.b.v. 2 pers.kamer 3 nachten € 161,00  
2. o.b.v. 1 pers.kamer 3 nachten € 221,00 € 60,00
        prijs niet leden per persoon  
3. o.b.v. 2 pers.kamer 3 nachten € 190,00 € 29,00
betaling: Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Betaling via incasso heeft de voorkeur
Incasso: De aanbetaling van € 80,00 per persoon zal de penningmeester omstreeks 15 april 2017 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 15 juli 2017 worden geïncasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.
Middels het aanvinken “incasso” geeft u toestemming aan de Yamaha Diversion Club Nederland
om een incasso-opdracht te sturen naar uw bank om de verschuldigde bedragen t.b.v. het Buitenland Weekend 2017 te mogen incasseren.
 
Zelf overmaken: De aanbetaling van € 80,00 per persoon dient uiterlijk 15 april 2017 op onze rekening NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland,  te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 15 juli 2017 betaald te worden. De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 80,00 per persoon.
sluitingsdatum Inschrijven voor deelname aan deze reis kan ----. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken alleen indien nog kamers beschikbaar op basis van 2 personen per kamer.
verzekeringen Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- of annulerings-verzekering af te sluiten.
procedure regels voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annulerings-verzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. 
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 80,00 per persoon.
deelnemerslijst Alleen voor leden indien ingelogd.
verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .