Yamaha XJ6 Diversion S banner

Buitenland Weekend 2018: Bad Münster am Stein -Nahetal-

Van 30.08.2018 15:00 tot 02.09.2018 10:00
Hits: 3370
1830vp
Datum 30 augustus t/m 2 september 2017
Deelnemen  
Deelnemen
Inschrijven voor de YDCN weekenden is alleen mogelijk middels je persoonlijke inlog. 
Door op de knop deelnemen te klikken verschijnt  17-12-2017 om 20:10 uur het inschrijfformulier voor het Buitenland Weekend. 
De meeste gegevens zijn dan al voor je ingevuld. Vul je naam in bij de deelnemer en kies de juiste kamer. Wil je met 2 personen naar het Buitenland Weekend vul ook voor de 2de persoon naam en de juiste kamer in. 
Opmerkingen kunnen ook op het forumulier worden vermeld.
Bijzonderheden
Het vakantiegebied Nahe ligt in het zuidwesten van Duitsland. In het noorden wordt het begrensd door de Hunsrück en in het zuiden door de Noordelijke Pfaltzer hooglanden. In het westen stijgt de Nahe bij het Bostalmeer op en stroomt na 120 kilometer rivierlengte bij Bingen in de Rijn. 
Bad Münster am Stein is gelegen bij de 
Hotel
In een van de mooiste excursie en wandelgebieden van het Nahetal vindt u het hotel op een bevoorrechte locatie in Bad Münster am Stein / Ebernburg.
Dit hotel Krone bevindt zich in het kuuroord Bad Münster am Stein en beschikt over licht ingerichte kamers met satelliet-tv en een eigen badkamer. Sommige kamers beschikken over een balkon. Er is gratis WiFi beschikbaar in de kamers. 
1830hoteldiv
Het pakket
 9 x 1 Persoons kamers  
23 x 2 Persoons kamers
 3 x Overnachtingen
 3 x  Ontbijt in buffet vorm
 3 x  3 Gangen diner (3 gangen menu met hoofdgerecht naar keuze)
Toerisme
1830amsteinDe voormalige stad Bad Münster am Stein-Ebernburg ontstond toen op 7 juni 1969 de twee kleine gemeenten Bad Münster en Ebernburg werden samengevoegd. Op 1 november 1969 kreeg de nieuwe gemeente haar huidige naam. Op 20 april 1978 werden er ook stadsrechten verleend[1].
De voormalige gemeente Münster wordt rond 1200 voor het eerst in een oorkonde genoemd. De gemeente werd gesticht naast een burcht die in 1050 werd gebouwd en in 1688 afgebroken. Tot in de 19e eeuw was het een dorp met een huizen en een kerk. De bevolking hield zich bezig met visserij, de winning van zout en de ontginning van koper in het nabijgelegen Huttental.
In 1859 werd de Spoorlijn Bingen - Saarbrücken (ook wel bekend als Nahetalbahn) aangelegd en in 1871 de Alsenztalbahn, waardoor de geneeskrachtige baden die al sinds 1478 bestonden veel beter bereikbaar werden. In 1905 kreeg de gemeente de naam "Bad Münster". Tot op heden vormt radonhoudend pekel de bron voor de baden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een deel van de spoorbaan door bombardementen verwoest.
Ebernburg was sinds de Middeleeuwen een dorp met een uitgebreide wijn- en landbouwcultuur. 
Op 1 juli 2014 fuseerde Bad Münster am Stein-Ebernburg met de stad Bad Kreuznach. 
 
Bad Kreuznach is een kuuroord en de zetel van het districtsbestuur van het district Bad Kreuznach in Rijnland-Palts . Als een middencentrum met subfuncties van een hoger centrum , is het het administratieve, culturele en economische centrum van een regio met meer dan 150.000 inwoners. De 15e-eeuwse brughuizen aan de Alten Nahe-brug zijn het symbool van de stad Bad Kreuznach.
1830badkreuznach
Sorteereenheden worden tegenwoordig vaak in Duitsland gebruikt voor kort ontwaken en zijn daarom met name vaak te vinden in kuuroorden . Druppelen door de zoutoplossing, de lucht in de omgeving van de zoutwerken is met pekeldruppeltjes en zout aerosol verrijkt, de waterdruppels bindt de deeltjes in de lucht. Dit heeft een soortgelijk effect als in zeelucht, bijvoorbeeld bij pollenallergie-patiënten en astmapatiëntenen anderen positief. Door het inademen van zilte lucht luchtwegen vochtig zijn en een positief effect op de wanden van de ademhalingsorganen. Bovendien de fijne zoutkristallen een oplosmiddeleffect secretie, het ademhalingssysteem intensieve reiniging bacteriën en laat de slijmvliezen verdwijnen. Veel artsen en alternatieve genezers raden deze redenen een langer verblijf in het meer of in spa's, die het effect hebben gemaakt van het zout werkt om te profiteren. 
 
1830bamunster
Wat misschien ook een interessant is (voor de dames)op ongeveer 50 kilometer afstand is 
Idar- Oberstein .
Idar-Oberstein is bekend door de edelsteenslijperijen. Er zijn vele bezienswaardigheden die verband houden met de edelstenen: Steinkaulenberg, Edelsteinmuseum, Heimatmuseum. De winkelstraat in het centrum huisvest vele stenenwinkeltjes.
Idar-Oberstein heeft al een lange geschiedenis in het slijpen van edelstenen. Al in de 14e eeuw werd er Agaat en Amethyst gevonden. Amethyst was een van de 5 belangrijkste edelstenen op dat moment, en een groeiende edelsteen industrie was geboren. Deze industrie zonk weer in toen de steenvoorraden van Agaat en Amethyst waren uitgeput in de 18e eeuw. Bij toeval werd de basis gelegd voor een renaissance van Idar Oberstein een halve eeuw later: 20e eeuw was de industrie groter dan ooit tevoren met meer dan 150 fabriekjes actief in de industrie.  
Routemaster  Reno Sanders
Toerritbeschrijving
De routes starten en eindigen een stukje vanaf de hotel locatie. Dit om verwarring in Navigatie apparaat te voorkomen.
Er zijn 2 routes, elke route is opgesplitst in 2 delen. deel 1 = d1 en deel 2 = d2. Voor het rijden van het 2de deel van elke route kun je kiezen tussen een K=korte variant of L=lange variant.
 nnb    
 nnb    
Toerritbestanden
gpx file icon smal gpx-rit garmin2 gdb-bestanden

tomtom5 22p itn-bestanden

Google Maps
Adres gegevens
Hotel Krone1830hotelkrone
Berliner Str. 73 - 75
55583 Bad Münster am Stein
Tel. 0 67 08 - 8 40 
www.hotel-krone-nahe.de
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het weer Buienradar 1
Deelname kosten
      nachten prijs leden per persoon toeslag
1. o.b.v. 2 pers.kamer 3 nachten € 162,00 €   0,00
2. o.b.v. 1 pers.kamer 3 nachten € 189,00 € 27,00
        prijs niet leden per persoon  
3. o.b.v. 2 pers.kamer 3 nachten € 191,00 € 29,00
Betaling: Er zijn 2 betalingsmogelijkheden, incasso of zelf overmaken.

Incasso: De aanbetaling t.b.v het Buitenland Weekend van € 80,00 per persoon zal de penningmeester omstreeks 21mei 2018 van uw rekening incasseren. Het resterende deel zal omstreeks 26 juli 2018 worden geincasseerd. Een week vooraf ontvang je een mail van de incassodatum.

Zelf overmaken: De aanbetaling t.b.v het Buitenland Weekend dient uiterlijk 21 mei 2018 op onze rekening  NL83 INGB 0005 5848 53 tnv. Yamaha Diversion Club Nederland, te zijn bijgeschreven. Het resterende deel van de deelname kosten dienen voor 26 juli 2018 betaald te worden. Kijk hier voor de bankgegevens.

Sluitingsdatum Inschrijven voor deelname aan deze reis kan tot 20 april 2018. Niet afgenomen kamers worden dan terug gegeven aan het hotel. Aanmeldingen/verzoeken alleen indien nog kamers beschikbaar zijn op basis van 2 personen per kamer.
Verzekeringen Het is niet mogelijk via de Yamaha Diversion Club Nederland een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.
Procedure Reglement voor inschrijven weekenden
Aanmelden moet via de website gebeuren en kan zolang die inschrijving is geopend. De aanmeldingen worden op volgorde van datum & tijd in behandeling genomen. De reissom is exclusief reis- en annuleringsverzekering en onder voorbehoud van tussentijdse prijs stijgingen. 
De reservering is pas definitief na betaling van het inschrijfgeld van € 80,00 per persoon.
Deelnemerslijst Alleen voor leden indien ingelogd.
Verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .