Yamaha model XJ6 Diversion 2015 007

VRO op Maat 1

Van 06.05.2017 08:30 tot 06.05.2017 16:30
Hits: 1285
1744 VRO Op Maat
datum zaterdag 6 mei 2017 aanmelden tot uiterlijk 25-02-2017
tijd 8:30 - 16:30 uur
locatie 1744 oefenterrein leleystadPolitieacedemie
Eendenweg 12,
8218 NC Lelystad
VRO op Maat De VRO Op Maat is de basis om handiger te worden met je eigen motor. Op basis van deelnemersfeedback zijn diverse oefeningen ontwikkeld die specifiek inspelen op de behoeftes van de motorrijder. De VRO Op Maat is daarom de perfecte training om nog vaardiger te worden in de omgang met je motor en/of gewoon een cursus die erg leuk en leerzaam is om aan deel te nemen.
1744 vro maat 1

Waarom VRO Op Maat?
Als motorrijder kan het gebeuren dat je plotseling geconfronteerd wordt met een ‘oei-moment’. Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Het is dus vooral voor je eigen veiligheid van belang dat het bedienen van je motorfiets grotendeels geautomatiseerd geschiedt. Vandaar dat in de VRO Op Maat de nadruk ligt op het handiger worden met de motor. Hierdoor kan je tijdens het rijden op de openbare weg je aandacht vooral richten op het waarnemen van je omgeving en het anticiperen op voor jou mogelijk risicovolle verkeerssituaties. Anderzijds kan het zo handig mogelijk met je motor kunnen omgaan de ultieme uitdaging voor jou zijn.

We hebben daarom aan diverse motorrijders gevraagd: “Wat zou jij graag willen leren?” Uit deze vraag is een top acht aan oefeningen voortgekomen. Hiervan zijn zes verschillende programma’s samengesteld, waarin we proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Daarom kun je vanuit deze acht oefeningen je eigen programma samenstellen.

Oefeningen top 8:
Remmen: Omdat een motor maar twee wielen heeft en je helaas geen krachtmeter in je hand of voet hebt, is remmen met een motorfiets veel lastiger dan met een auto. Wat is hiervoor nu de juiste techniek en kan je zondermeer vertrouwen op ABS?
Rijden op nat wegdek: Op het moment dat het gaat regenen zie je motorrijders regelmatig krampachtig door een bocht gaan. In deze oefening worden vragen beantwoord als: hoeveel grip heb ik, of hoe schuin kan ik op een nat wegdek nog door een bocht?
Bochten rijden: Dit onderwerp behoeft weinig toelichting, omdat dit de ultieme uitdaging voor de motorrijder is. Vooral de technische kant wordt bij dit onderwerp belicht.
Rijden, parkeren en remmen op een helling: Veel motorrijders nemen regelmatig deel aan toertochten en komen daardoor vaak in gebieden waar de weg niet altijd horizontaal is. Bij dit onderdeel krijg je tips en ga je zelf ervaren hoe het is om op een schuine helling te rijden, hoe je het beste kunt parkeren en welke rem je het beste op een helling kunt gebruiken.
Manoeuvreren: Bij dit onderdeel draait alles om hoe je met een relatief lage snelheid goed om kunt gaan met je motor. Een mooi voorbeeld hiervan is het berijden van een minirotonde, of direct afslaan vanuit stilstand.
Rijden op onverhard wegdek en diverse oefeningen in de speeltuin: Het is je vast wel eens overkomen. Je rijdt een prachtige toertocht en ineens word je geconfronteerd met een verharde weg die overgaat in een zandweg. De keuze is dan: ga ik voor de uitdaging, of keer ik om? Waarschijnlijk kies je na het volgen van deze cursus voor de uitdaging. In de speeltuin hebben we een aantal leuke oefeningen voor jou in petto. Denk daarbij aan slalommen over de stoeprand en het rijden over een verhoging of een wasbord.
File rijden: Juist met betrekking tot files, rijden wij op een bevoorrecht voertuig. Echter, het is ook een uitdaging om op een veilige en slimme manier tussen een file door te rijden. Tijdens dit onderdeel kun je zelf oefenen en zal jouw coach je begeleiden.
Kort keren: Deze oefening is heel praktisch. Hoe kan ik zo kort mogelijk keren met mijn eigen motor? Keren kan iedereen leren, want dat is vooral een kwestie van een technische vaardigheid toepassen en van durf. Als je de smaak te pakken hebt, wordt een steeds kleinere draaicirkel de ultieme uitdaging.

Kijk voor meer informatie op de website van de KNMV: VRO Op Maat.
Hier vindt je ook alle voorwaarden van de KNMV en informatie over extra verzekeringen.

tekst en foto Bron: KNMV

inschrijven en betalen 1744 vro SchemaIedere deelnemer behorende bij de groep moet zichzelf inschrijven.
Ga hiervoor naar de cursuskalender, vul de datum in (6-05-2017) selecteer de juiste cursus (VRO op Maat programma 1), open het inschrijfformulier en vul zowel de reserveringscode: YAMAHA CLUB als ook jouw gegevens in.
Door deze reserveringscode worden jullie in dezelfde groep ingedeeld.
Deze reservering voor de Yamaha Diversion Club Nederland geldt tot 25-02-2017.
Na deze datum komen de eventueel overgebleven gereserveerde plaatsen te vervallen en is het niet meer mogelijk je in te schrijven.

Wanneer je bent aangemeld, ontvang je per mail een iDEAL-link om de betaling te voldoen. De groepskorting á €12,50 zal automatisch worden verrekend.

Ga je deelnemen aan de VRO Op Maat cursus, stuur aub een berichtje naar Reno Sanders Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 
HIj verzorgd voor onze website de deelnemerslijst. Zo kunnen ook andere leden zien wie deelneemt aan deze training.

prijzen KNMV-leden € 205,-
Niet-leden € 230,-
voorwaarden Deze cursus word aangeboden en georganiseerd door de KNMV.
certificaat Uiteraard ontvang je een certificaat van deelname. Na afloop van de cursus sturen we je deze per e-mail toe! Je kunt dan zelf beslissen of je het certificaat wilt printen en/of gelijk digitaal door wilt sturen naar je motorverzekeraar om extra korting aan te vragen. Wie zijn motor bij KNMV Verzekeringen heeft ondergebracht, krijgt na het volgen van de VRO Op Maat gedurende vijf jaren een premieverlaging van 10 procent!
bron KNMV
het weer weersverwachtingBuienradar 1
deelnemerslijst ydcn deelnemerslijst
verslag Stuur je verslag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .